Helyi hírek 2017. március 30. 09:30

Erdélyi élményeiket osztották meg diáktársaikkal a dózsások

Képgaléria
Erdélyi élményeiket osztották meg diáktársaikkal a dózsások
Amint arról korábban már beszámoltunk, márciusban a „Határtalanul” pályázat keretében Erdélybe utaztak a Dózsa iskola 7. osztályos diákjai. Ellátogattak Félegyháza testvértelepüléseire, nemzeti ünnepünkre korondi társaikkal közösen emlékeztek, végigjárták a Petőfi-emlékhelyeket, és még túrázásra is jutott idejük. Látogatásukról március 28-án képekkel, videofelvételekkel gazdagított élménybeszámolót tartottak iskolatársaiknak.

A „nagy utazásról” Kurucsai Réka így számolt be: – Én már voltam korábban is Erdélyben, de így, csoporttal sokkal jobb volt, hiszen a barátaim is velem voltak. Rengeteg programot szerveztek nekünk tanáraink, vendéglátóink. Különösen nagy élmény volt ez azoknak, akik először jártak külföldön. Mindenki nagyon jól érezte magát. Nekem a tordai sóbánya jelentette a legnagyobb élményt, mivel először láthattam.

– Számomra a legnagyobb élményt a túrák jelentették. Festői szépségű tájegységeket láthattunk, közte a parajdi sóbánya feletti sóhátat. Ami még nagyon lenyűgözött, az erdélyi vendégszeretet volt. Úgy gondolom, mindannyian visszavágyunk erre a vidékre – fogalmazott beszámolójában Farkas Péter.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!