Helyi hírek 2017. március 29. 07:30

Segesváron járt a Darvas iskola tantestülete

Képgaléria
Segesváron járt a Darvas iskola tantestülete
Segesváron járt a testvériskola nevelőtestületének meghívására a Darvas iskola küldöttsége március 14-e és 17-e között. A 2015. november 6-án szentesített testvériskolai kapcsolat óta többször megfordultak már magyar diákok és tanárok az erdélyi városban, de a segesvári tanulók és pedagógusok is többször jártak már városunkban. Március 15-én, nemzeti ünnepünkön együtt emlékezett a forradalom hőseire az „Aurel Mosora” Állami Általános Iskola és a félegyházi közösség. A Segesváron töltött napok még tovább erősítették a két iskola közötti testvéri kapcsolatot.

A Darvas iskola március 15-i rendezvénye után a pedagógusok csoportja ellátogatott a segesvári kollégáikhoz. A Segesvári Polgármesteri Hivatal vendégeiként megtekinthették a dísztermet, ahol az alpolgármester, Tóth Tivadar történelmi fordulatként említette meg a júliusi választásokat, hiszen elsőként lett magyar alpolgármestere a városnak.

Délután Segesváron és Fehéregyházán vettek részt egy megemlékezésen. Este a Gaudeamus Alapítvány ünnepi összeállítását nézték meg. Március 15-ei ünnepi műsorral a kiskunfélegyházi PG tanulói léptek fel (akik már régóta ápolnak testvériskolai kapcsolatot a segesvári gimnáziummal), majd a helyi iskolák táncegyüttese kápráztatta el a nézőket. Az előadás végén a gyerekek ajkáról egyszerre csendült fel a dal magyar nyelven az összetartozásról és az összefogásról.

Másnap meglátogatták a berethalmi erődtemplomot, a keresdi Bethlen-kastélyt és a környező nevezetességeket. A nap végén a vendéglátók búcsúvacsorával köszöntek a kiskunfélegyházi csoporttól, akik apró ajándékokkal kedveskedtek a segesvári diákoknak. Hazafelé még egy rövid túrát tettek a tordai sóbarlangban.

Fotók: Nagy-Kóródi László, Bense Sándor és Révész Gábor
 

Kövessen minket a Facebookon is!