Helyi hírek 2017. április 5. 13:30

Pálfi Gusztáv „Kórus” című alkotása ismét a PG ékességévé vált

Képgaléria
Pálfi Gusztáv „Kórus” című alkotása ismét a PG ékességévé vált
A helyi, majd országos elismertséget szerzett félegyházi vegyeskar munkásságának elismeréseként állították fel Pálfi Gusztáv, kiskunfélegyházi születésű szobrászművész „Kórus” című alkotását a PG aulájában. A szobrot azonban 2012-ben – máig ismeretlen tettesek – ellopták. A művész felajánlotta, hogy önköltségi áron újra elkészíti és átadja egykori alma máterének. A szobrot ünnepélyes keretek között március 29-én avatták fel a Szent Benedek Gimnázium Petőfi Sándor Tagintézmény aulájában.

A szoboravatón az iskola tanári kórusa Bárdos Lajos „Pásztortűznél” című kórusművével köszöntötte a megjelenteket. Rokolya Csaba igazgató megköszönte a művész felajánlását, egyúttal gratulált Pálfi Gusztávnak, aki nemrégiben ünnepelte 75. születésnapját, március 14-én pedig a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetette át a budapesti Vigadóban.

Szoboravató beszédében Rosta Ferenc alpolgármester az ifjúsághoz is szólt. Arra kérte őket, hogy őrizzék meg nagy múltú intézményük emlékeit, értékeit, hiszen ezek közös örökségünk részei. Tárgyi és szellemi értékeinket pedig át kell adni az utódoknak.

A leleplezés után Titusz atya áldotta meg a szoborcsoportot. Ezt követően Kapus Béla karnagy Kiskunfélegyháza díszpolgára a vegyeskar megalakulására, rádiós és televíziós szerepléseire emlékezett vissza. Megköszönte a művésznek és az iskola vezetésének, hogy a „Kórus” szoborkompozíciója ismét hirdetheti a zene szeretetét.  

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!