Sport 2014. június 9. 19:51

Wing Tsun kung-fu, a sporton is túl

Képgaléria
Nem versenysport, harcművészet. Emiatt versenyeik sincsenek, mégis a Wing Tsun kung-fu egyre nagyobb népszerűségnek örvend nemcsak Magyarországon, hanem Kiskunfélegyházán is, ahol helyi egyesülettel működik.





Országos szinten májusban immár a IV. "Harcművészek a határon túliakért" kulturális sportnapot rendezték meg Budapesten, melynek a célja a határon túli gyermekek tanítása, vendéglátása volt. Emellett a Wing Tsun Napok sem maradhatott el, melyen ezúttal magyar szablya oktatást is tartottak, utóbbin a félegyházi egyesület vezetője is részt vett. 

Tihanyi Mihály több mint 10 éve foglakozik a kung-fu ezen ágával, a városunkban pedig néhány éve kezdte el a tanítást. Kiskunfélegyházán heti két edzést tart, hétfőn és csütörtökön 18 órától, a Desperado Étterem udvarában, ahol bárki ingyenesen próbára teheti magát. 

Mivel a kung-fu kemény munkát jelent, ez a gyakorlatban is megmutatkozik, idővel ugyanis sokan abbahagyják az edzéseket a kezdeti lelkesedés után.

Az edzések a nyáron is megmaradnak, ezért a tanítási szünetben az eddigi tapasztalatokhoz hasonló sok diák megjelenésére számítanak.

 

Edzés:  hétfő-csütörtök  18:00-19:30     [email protected]

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!