Helyi hírek 2017. április 7. 08:15 Forrás: MTI

Nincs rá idejük, nem sportolnak az 50 felettiek

Nincs rá idejük, nem sportolnak az 50 felettiek
Az 50 év felettiek többsége időhiány miatt hagyja abba a sportot, 34 százalékuk viszont soha nem is űzte. Viszont így is van egy szűk réteg, akik rendszeresen mozognak, köztük nyugdíjasok is.

Az időhiány és a lustaság az a két tényező, ami miatt nehéz mozgásra bírni az 50 év felettieket - derült ki a 4Life Direct magyarországi kutatásából. A nyugdíjasok egészségügyi állapotuk mellett arra hivatkoznak, számukra nincs megfelelő sportolási lehetőség.

A felmérésben arra keresték a választ, hogyan tesznek egészségükért az 50 év felettiek: sportolnak-e, illetve milyen élelmiszereket fogyasztanak. Bár az nem derült ki, milyen gyakorisággal, de a válaszadók 24 százaléka azt állította, sportolni jár, 42 százalékuk pedig korábban szakított erre időt, de már abbahagyta.

Meglepő adat, hogy a megkérdezettek 34 százaléka sosem sportolt, ezt pedig az időhiányra és a lustaságra fogják.Ők egyébként úgy gondolják, elég nekik a mindennapi testmozgás. A kutatás szerint a budapestiek 40 százaléka ismeri az idősebbek számára kínált sportolási lehetőségeket, a községekben és falvakban alacsonyabb ez az arány, a megkérdezettek fele pedig nem is hallott még külön nekik szóló lehetőségekről.

Étkezési szokásaik változatosak, hetente többször esznek gyümölcsöt, zöldséget és gabonaféléket, de így sem minden nap - derült ki a felmérésből. A nyugdíjasok viszont jobban elengedik magukat, ők gyakrabban isznak alkoholt, mint azok, akik még nyugdíj előtt állnak.



 

Kövessen minket a Facebookon is!