Helyi hírek 2017. április 9. 11:30

A húsvéthoz kapcsolódik a Dózsa iskola tanévzáró kiállítása

Képgaléria
A húsvéthoz kapcsolódik a Dózsa iskola tanévzáró kiállítása
A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan nyílt meg a Dózsa György Általános Iskolában Gáspár Ferenc Antalné tűzzománc kiállítása. A gyerekek és az intézmény vezetője, Terbe Ákosné virágcsokorral köszöntötték a művésznőt. Gyenes Attila megnyitóját követően Judit néni körbejárta alkotásait az érdeklődő tanulókkal. Beszélt a keletkezésükrők, tartalmukról és ismertette a tűzzománc-technika mesterfogásait is.

A kiállítás megnyitóján Gyenes Attila intézményvezető-helyettes így szólt a gyerekekhez: - Már gondolom, nézegettétek ezeket az ikonokat, amelyek az aula falára simulnak. Biztos felmerült bennetek a kérdés, hogyan lehet eljutni idáig, hogy valaki ilyen művészi gonddal készítsen vallási képeket?
Judit néninek is egy út, egy lelki fejlődés adott erőt, amely során elképzelt ábrázolásait falapra fektette. Amikor tanárként végzett, és arról álmodott, hogy olyan gyermekeket tanítson, mint ti. De a számok birodalma is realitást adott neki, amikor a pénzügyi területen dolgozott. És talán sokkal jobban fogalmaz meg gondolatokat, mint most én, hiszen egy újság szerkesztőségében is tevékenykedett.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!