Helyi hírek 2017. április 7. 18:00

Tíz éve a rehabilitáció szolgálatában

Képgaléria
Tíz éve a rehabilitáció szolgálatában
Jubileumi tudományos ülést tartottak április 7-én a félegyházi kórház szervezésében. A tíz éve működő rehabilitációs részleg eddigi fejlődését, és az új rehabilitációs irányelveket bemutató előadások a szakdolgozók szakmai továbbképzését is szolgálta. A szakmai napnak, amelyre több neves előadót is meghívtak a szervezők, a városháza díszterme adott otthont.

2007. április 1-je óta, idén tíz éve működik a kiskunfélegyházi kórház rehabilitációs oszálya. Az akkor 40 ággyal, gyógyfürdővel és kezelőrészekkel indult új szolgáltatás az aktív osztályok elvétele, és a krónikus osztályok kialakítása mellett új reményeket is hozott a kórház működésében. Az azóta eltelt időszak beruházásai és fejlesztései új dimenziót nyitottak meg, melyek egyértelműen a fejlődésről szólnak.

A tíz év alatt elért eredmények, és a legújabb műtéti eljárások bemutatását tette lehetővé az a jubileumi kongresszus, amelyet a kórház az évforduló alkalmából szervezett. A 19 előadás a rehabilitáció határterületeivel kapcsolatos témákban, a neurológia, traumatológia, és ortopédiai ellátás legújabb lehetőségeiről adott képes beszámolót a szakdolgozók számára. Az előadók között több olyan neves szaktekintély is szerepelt, akik a műtétes osztályokon részt vesznek a potenciális beteganyag szolgáltatásában.

– A kétszeri, 32 ágyas fejlesztésnek köszönhetően mára már 104 ággyal működő, és széleskörű eszközparkkal rendelkező intézménnyel segítjük a rehabilitációt a szív- és érrendszeri, és a mozgásszervi betegek részére. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a félegyházi kórház rehabilitációs lehetőségei egyedülállónak számítanak az országban – összegezte a tíz év eredményeit dr. Körtvélyessy András intézményvezető, aki hozzátette: a fejlődés az eddigi elképzelések szerint a jövőben is folytatódhat, mely a sportrehabilitáció irányában egy újabb osztály beindítását jelentené.

A tudományos ülés megjelentjeit Csányi József polgármester köszöntötte, aki beszédében a rehabilitáció fontosságát méltatta. Jelen volt dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója, dr. Mészáros János államtitkár-helyettes szavait távolmaradása miatt dr. Körtvélyessy András tolmácsolta.

A nyitó ünnepségen megemlékeztek az 1997 óta, idén szintén jubiláló Fresenius Medical Care által üzemeltetett művese állomás munkájáról is.

K.G.

Fotó: Nemes Imre
 

Kövessen minket a Facebookon is!