Helyi hírek 2017. április 9. 07:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja - 2017. április 9.

1. Most vasárnap a 9 órai és a ½ 11-es szentmisében végzik a barkaszentelést.

2. Vasárnap délután 6 órakor az egyházközség dicsőítő csoportja fogja végezni a keresztutat.

3. Április 11-én, nagykedden lesz az idős, beteg emberek húsvéti gyóntatása. Kérik, hogy rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a plébánián.

4. A Szent István Templom húsvét előtti nagytakarítása április 11-én, kedden reggel 8 órakor kezdődik. Kérik, hogy akik tudnak, menjenek el, segítsenek!

5. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órakor végzik el a Jeremiás síralmait, a szertartások este 6 órakor kezdődnek. Nagypénteken délután 3 órakor kezdődik a Kálváriánál a keresztút. A nagyheti szertartások részletes rendje a templomi hirdetőtáblán olvasható.

6. Húsvétvasárnap a 9 órai szentmise keretében lesz a húsvéti ételszentelési szertartás. Kérik, hogy a családok vigyék magukkal megszentelendő ételeiket!

7. Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek július 17-e és 22-e között Szlovákia, Csehország és Németország útvonalon. Nagyon kérik, hogy akik szeretnének részt venni, azok sürgősen jelentkezzenek. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián.

8. Április 24-én és 25-én lesz az óvodai beiratkozás. Részletes tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak. A Constantinum Intézmény hívja és várja családokat.

9. Megjelent az egyházközség lapja, az Újplébánia, amely ingyenesen elvihető az újságos asztalról.

 

Kövessen minket a Facebookon is!