Helyi hírek 2017. április 9. 09:30 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének vasárnapja - 2017. április 9.

Fotó: Seres Attila

1. A mai nappal megkezdődött a Nagyhét. Krisztus Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az egymás iránti szeretet által most különösen igyekezzünk ráhangolódni legnagyobb ünnepünkre.

2. A jövő héten a Karitász bolt nem lesz nyitva.

3. Április 11-én, kedden délelőtt végzik a húsvéti betegellátást. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik szeretnének szentségekhez járulni, kérik, még ma (vasárnap) jelezzék a sekrestyében.

4. Április 12-én, szerdán az esti szentmise után 7 órakor lesz a keresztút a templomban.

5. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel ½ 7-től gyónási lehetőség lesz a templomban, 7 órától pedig Jeremiás siralmait imádkozzák. Ezeken a napokon nem lesz reggeli szentmise.

6. Nagycsütörtökön este ½ 7-kor kezdődik a szentmise az utolsó vacsora emlékére. A szentmise után virrasztószentórát tartanak.

7. Nagypénteken délután 3 órakor a Kálvárián keresztúti ájtatosságot végeznek. Rossz idő esetén a keresztutat a templomban tartják meg. Az esti szertartás ½ 7-kor kezdődik.

8. Nagyszombaton a szertartások este 8 órakor kezdődnek.

9. Húsvétvasárnap reggel a ½ 7-es szentmise végén tartják az ételszentelést.

10. Zarándoklatot szervez a Szent István Templom Pozsony-Prága-Wartburg-Marburg útvonalon. A részletes program és a jelentkezési feltételek a templomi hirdetőtáblán olvashatók.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
 

Kövessen minket a Facebookon is!