Helyi hírek 2017. április 11. 09:30

A város 90 helyszínén bővítik a közvilágítást

A város 90 helyszínén bővítik a közvilágítást
Ezekben a napokban 90 helyszínen szerelnek fel új lámpatestet Félegyházán. 2009 óta nem volt ilyen arányú közvilágítás-fejlesztés a városban. Mint azt Csányi József polgármester elmondta, a fejlesztést lakossági igények motiválták, ugyanis a városlakók részéről a leggyakrabban tolmácsolt igény a járdaépítés mellett a közvilágítás fejlesztése.

– Holott a közvilágítás hiányosságainak pótlását régóta, folyamatosan kérik a félegyháziak, az elmúlt nyolc évben nem igazán költött erre a város. 2016-ban döntött úgy a városvezetés, hogy minden évben jelentős forrást különítünk el a közvilágítás fejlesztésre. Tavaly mintegy 12.5 millió forint jutott erre a célra, a szükséges engedélyeztetési eljárások után a napokban végzik el a lámpák felszerelését. A lakossági igényeket az önkormányzati képviselők gyűjtötték össze és egyeztették le a polgármesteri hivatal illetékes munkatársaival – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

A fejlesztés a jelenlegi megvilágítás javítását szolgáló műszaki beavatkozásokat is tartalmaz. A ledes technológiára való átállást követően ugyanis – a technológiából adódó, a korábbitól eltérő jellegű fényáramlás miatt – lakossági panasz merült fel például a Nefelejcs utcát, a Platán iskola előtti szakaszt és a Kiskun utca végét érintően. A szélesebb útszakaszoknál ugyanis, ha a lámpa alacsony oszlopon van, a túloldalra már nem jut elegendő fény. Most ezt is orvosolják az említett helyszíneken – mondta el Csányi József, aki hozzátette: a fejlesztések a ledes technológiára való áttérésből keletkezett megtakarítás terhére készülnek el, az első ütem április 30-áig lezárul.

A munka ezzel nem ér véget, az idei költségvetésben elkülönített 10 millió forint felhasználásával év végéig további mintegy 50 helyszínen szerelnek fel új lámpát. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!