Helyi hírek 2017. április 15. 10:00

Kiváló mórás diákok az országos tanulmányi versenyen

Képgaléria
Kiváló mórás diákok az országos tanulmányi versenyen
Az ország legrangosabb tanulmányi versenye az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. A verseny egymást követő fordulóiba az ország legtehetségesebb tanulói (egyre szűkülő létszámmal) kerülnek be. Egy iskola életében az is nagy pillanat, ha egy tanulója bejut az országos döntőbe. Idén azonban a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium két tanulója is bekerült ebbe a válogatott társaságba magyar nyelv és- irodalomból. Blazsev Zsófia 12/a tanuló 4. helyezett, Horváth Gergő 12/a tanuló 19. helyezett lett. Zsófi az egyetemi felvételiken 100 többletponttal, Gergő pedig 50 többletponttal gazdálkodhat, eredményüknek köszönhetően.

– Szegeden szeretném folytatni tanulmányaimat magyar- történelem szakon és ehhez bizony jól jönnek a versenyen elnyert plusz pontok. De fontos volt ez a megmérettetés, illetve a jó helyezés a tapasztalatszerzés miatt is. A mögöttes munka, a rengeteg ráfordított idő számomra óriási élményt jelentett, amit köszönhetek tanáraimnak is. Remélem néhány év múlva taníthatom is a magyar nyelvet és irodalmat – nyilatkozta a sikeres verseny után Zsófi.

Gergő is Szegeden akar továbbtanulni, de ő jogi pályára készül. Felvételi esélyeit nagyban növeli a megszerzett plusz 50 pont. – Ezek után már az érettségire kell nagyon koncentrálnom, hogy elérhessem céljaimat – mondta az OKTV másik döntőse.

Blazsev Zsófi alapóráit és emelt szintű felkészítő óráit Fekete Zoltán, Horváth Gergő alapóráit Palásti Lászlóné, emelt szintű felkészítő óráit pedig Fekete Zoltán tartotta. Mindkét tanulót Palásti Lászlóné készítette fel a versenyre.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!