Helyi hírek 2017. április 19. 07:30

Közgések évfordulója

Képgaléria
Közgések évfordulója
Megalakulásának 55. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium az elmúlt héten. Az évfordulóról az egykori és jelenlegi diákok, tanárok fáklyás futással emlékeztek meg, majd az osztályok közgazdász vetélkedőn mérték össze tudásukat. Az április 12-én megrendezett seregszemlén a tanári kórus előadásában hangzott el az iskola indulója, amit valamennyi osztály zenés, táncos produkciója zárt.

– Az elmúlt több mint fél évszázad alatt komoly változások történtek a közgében – mondta az évforduló kapcsán Tasi Judit igazgató. – Ötvenöt évvel ezelőtt két 38 fős osztály kezdte meg tanulmányait. Ma 15 osztályban 404 diák tanul a nappali tagozaton, míg estin 280-an sajátítják el a közgazdasági ismereteket. Természetesen az évtizedek során rengeteg változás történt. A kor követelményeinek megfelelően átalakultak a tantervek, a képzési rendszer, valamint javultak a technikai feltételek, korszerűbbé, szebbé, felszereltebbé váltak a tantermek. Régen még írógépek sorakoztak a tantermekben, ma már a gyerekek okostelefonnal járnak, és interneten keresztül is tartják a kapcsolatot a tanárokkal. Ezáltal nemcsak az iskolában, de otthonról is segítséget kérhetnek a pedagógusoktól.

Napjainkban egyre több fiú érdeklődik a szakma iránt. Körükben a közgazdasági kérdések mellett a logisztikai vonal a népszerűbb. Az intézmény vezetése mindent megtesz azért, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik a gazdaság számára hasznosak lesznek. Ezért is fontos, hogy jövőre a hiányszakmának számító informatikai képzés is elindul, tavaly szeptembertől pedig az érettségivel szakmát is kapnak a diákok, majd akár a második szakmát is megszerezhetik. Természetesen valamennyi végzősünk számára nyitott az út a felsőoktatás felé is – tette hozzá az igazgató.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!