Kultúra 2017. április 12. 17:30

Átadták a Félegyházi Irodalmi Alapítvány díjait

Képgaléria
Átadták a Félegyházi Irodalmi Alapítvány díjait
Megrendezte díjkiosztó ünnepségét a Félegyházi Irodalmi Alapítvány, amelyet a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartottak. A rendezvényen Kapus Krisztián, önkormányzati képviselő, az alapítvány alapító tagja emlékezett a költészet napjára, majd a Széljáró Balladás Együttes művészeti előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Mindák József, az alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette a vers- és prózaíró pályázatra beérkezett 23 pályamunkát. A változatos témában és stílusban elkészített műveket egy 8 fős bizottság értékelte és az alábbi díjakat ítélte oda.

Páll Hajnalka versével különdíjasként 5 ezer Ft-os vásárlási utalványt nyert ifjúsági kategóriában. Szintén különdíjat nyert a „Boldog békeidők” kategóriában Hojsza Viktória novellájával és Mészáros Lili prózájával.

Az I. helyezett idén Monda Margit lett, aki verscsokorral pályázott és 20 ezer Ft értékű vásárlási utalványt nyert.

A II. helyezett Gulyásné Fazekas Mária, szintén verscsokorral jelentkezett és 15 ezer Ft értékű vásárlási utalványt nyert.

III. helyezett Csorba Tibor lett különleges verseivel. Próza kategóriában Bálint Dorina novellája ért el harmadik helyezést. Ők 10-10 ezer forint értékű vásárlási utalványt vehettek át.

Horváth István verseivel és Győri Emese novellájával negyedik lett. Mindketten - a különdíjasokhoz hasonlóan - 5 ezer Ft-os vásárlási utalványt nyertek.

Azok, akik idén nem nyertek díjat, alkotásaik elismeréséül egy-egy oklevelet vehettek át.


 

Kövessen minket a Facebookon is!