Kultúra 2017. április 13. 07:30

Évet értékelt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

Képgaléria
Évet értékelt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület
Megtartotta évi rendes közgyűlését a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, amelyen értékelték az előző évet, valamint egyeztették az idei programokat. A közgyűlésen először gyertyagyújtással emlékeztek meg a múlt évben elhunyt egyesületi tagokról. Nem feledkeztek meg a kerek évfordulót ünnepelőkről és az elmúlt évben kitüntetettekről sem.

A közgyűlésen a Kis-Fekete Vilmos-vezette Alapfokú  Művészeti Iskola két növendékének fuvolajátékát is meghallgatták a jelenlévők. Herbály Jánosné, az egyesület tagja Szabó Lőrinc versét adta elő társainak.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek jelenleg 129 tagja van, akik az elmúlt évben is sokat munkálkodtak a közművelődés sikeres és eredményes társadalmi szerepvállalása érdekében.

Az elmúlt évben számos megemlékezést, irodalmi rendezvényt szerveztek. Az egyesület gondozásában kiadványok is megjelentek, sőt adományt is gyűjtöttek egy Kárpátaljai iskola javára.

Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke zárszavában Berzsenyi Dániel szavait idézte: „Nem sokaság, hanem Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.” Az egyesület elnöke beszédében azt sugallta, hogy nem a létszám a lényeges, hanem az a lelkület, amellyel az egyesület tagjai folyamatosan dolgoznak a közművelődés érdekében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!