Helyi hírek 2014. június 11. 08:01

Szülői kezdeményezésre önálló lett a Dózsa iskola

Szülői kezdeményezésre önálló lett a Dózsa iskola
A következő tanévet már önálló intézményként, Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola néven kezdi meg az eddigi Dózsa György tagintézmény.

Az utóbbi hónapkban több észrevétel, személyes megkeresés és levél jutott el a Félegyházi Közlöny szerkesztőségébe az idén tavasszal elindult szülői kezdeményezés kapcsán, amelynek célja a Dózsa iskola önálló intézményként való működésének engedélyeztetése volt. Az ügy hivatalos formát április végén kapott azzal, hogy a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi tankerülete továbbította a felterjesztéssel kapcsolatos dokumentumokat. Ezt megelőzte azonban egy eljárás, amelynek során a véleményezésre jogosultak – így a szülői és alkalmazotti közösségek, a diákönkormányzat, és az intézményi tanács – kifejthették véleményüket. Ennek során az alkalmazottak több mint fele, a szülői munkaközösségnek pedig 90 százalékot meghaladó aránya foglalt állást a kiválás mellett.

Mayer Tamásné, a kiskunfélegyházi tankerület vezetője megkeresésünkre megerősítette a kiválás hírét. Mint elmondta, a KLIK június 10-én, kedden tájékoztatta a félegyházi tankerületet az intézményi átszervezésekkel kapcsolatos döntésekről. A Dózsa iskola kiválásának engedélyeztetése mellett zöld utat kapott a Móra Ferenc Gimnáziumban az általános iskolai felnőttoktatás elindítása és az intézmény telephelyének a növelése, valamint a petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola szakmai dokumentumának módosítása. Ennek értelmében az iskola két új tanteremmel bővülhet az ősszel. Az egyik fejlesztőszoba lesz, a másik osztályterem, aminek azért óriási a jelentősége, mert jelenleg a 8 osztályt 7 tanteremben látják el.

Mayer Tamásné kérdésünkre, miszerint milyen teendőkkel jár az intézmény önállóvá válása, elmondta, hogy még ebben a hónapban módosítani kell a szakmai alapdokumentumot, és el kell készíteni a következő tanév önálló iskolai tantárgyfelosztását. Mindemellett az iskola új, önálló azonosítót kap, a neve pedig Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola lesz. Az intézmény vezetőségének megválasztására hivatalos pályázat útján kerül majd sor. A folyamatosság azonban biztosított, hiszen a jelenlegi vezetők megkezdik a következő tanév előkészítését.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!