Helyi hírek 2017. április 13. 19:00

Újabb felújított társasházat adtak át

Képgaléria
Újabb felújított társasházat adtak át
Befejeződött a társasház felújítása a Mónus Illés u. 2/A-B. sz. alatt. Megújult az épület homlokzata, korszerűsítették a kéményeket és a nyílászárókat is kicserélték. A beruházásnak köszönhetően a lakók könnyebben viselhetik a nyári forróságot, a szigetelésnek köszönhetően pedig sokkal alacsonyabb lesz a fűtésszámla végösszege télen. A beruházást április 13-án ünnepélyes keretek között adták át a lakóközösségnek.

A nemzeti szalag átvágása előtt Csányi József polgármester elmondta, hogy a képviselő-testület a 2016. évi költségvetéséből 51 millió forintot biztosított hat társasház felújításához. A 2003-ban még panelprogramként zajlott társasház felújításokat idő közben felváltotta az Otthon Melege Program, amely a szigetelésen és nyílászárócserén túl már a fűtés korszerűsítésének és a kémény bélelésének lehetőségét is magába foglalja. A Mónus Illés utcai lakótömbben is megtörtént az épületgépészeti korszerűsítés, a komplett nyílászárócsere, a homlokzatra, tetőre is új szigetelőanyag került. Mindemellett színesebbé, szebbé vált az épület.

Szamosi Endre, a körzet önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy a lakók az esztétikum mellett később a hasznát is élvezhetik a beruházásnak, hiszen a nyári kánikulában nem fog átforrósodni az épület, a téli fűtésszezonban pedig jóval több pénz maradhat a pénztárcájukban, arról nem is beszélve, hogy a felújítást követően a lakások értéke is megemelkedett.

Az önkormányzati lakáspolitikáért felelős szakbizottság elnöke, Bense Zoltán elmondta, a városnak fontos a társasházak felújításának támogatása, hiszen a  lakásállomány 22 százaléka iparosított technológiával épült. Az elmúlt 13 év „Panel-programja” eddig 1000 lakás felújítását eredményezte, amihez az önkormányzat megközelítőleg 200 millió forint támogatást nyújtott. A jelenleg már a végéhez közeledő energetikai felújítások 400 millió forint összértékűek, aminek köszönhetően ismét 151 lakás újul meg május 31-éig, a Horváth Z. u. 2-4-6. és a Kossuth u. 14. szám alatti társasházak felújításának befejezésével.  

s. r.       

 

Kövessen minket a Facebookon is!