Helyi hírek 2017. április 18. 15:30

Körkérdés: Mihez kezd a hosszú hétvégéken?

Képgaléria
Körkérdés: Mihez kezd a hosszú hétvégéken?
Idén számos hosszú hétvége lesz, pihenési kikapcsolódási lehetőséget kínálva a családoknak. Alig vagyunk túl a húsvéti ünnepnapokon - most először nagypéntek is munkaszüneti nap volt - sokan már a május 1-jei hosszú hétvégét tervezik. Mint körkérdésünkből kiderül, a félegyházi családok is kikapcsolódással, feltöltődéssel, kirándulással töltik a szabadnapokat, és sokan készülnek a Parkerdőben majálisozni.

Kertészné Huszik Zita (31)

Pihenést, kirándulást, azaz családi programot terveztünk a legközelebbi hosszú hétvégén, a szegedi vadasparkba látogatunk el a szülőkkel. Szépen rendbe hozták a Parkerdőt, jól éreztük ott magunkat a tavalyi majálison, így ezt a programot idén is tervezzük. Az eddigi tapasztalatok szerint minden korosztály számára érdekes programok vannak ilyenkor. Az viszont, hogy mennyi időt tudunk ott tölteni a kisbabánkkal, az időjárás függvénye.

 

Isán András (47)

Feltöltődéssel, kikapcsolódással töltjük a hosszú hétvégéket. Szívem szerint megtartottam volna a hagyományos húsvéti ünnepeket, de a locsolkodás mostanság kiment a divatból. Ehelyett wellness hétvégét szerveztünk, Egerbe utaztam el a párommal. Szerencsére május elseje hétfőre esik, így több mindenre jut idő. Kilátogatunk a Parkerdőbe, érdekes programok lesznek, bízom a jó időben. Számunkra fontos, hogy a munka mellett jusson idő pihenésre is, ezért örömmel töltjük meg az ilyen alkalmakat érdekes, hasznos programokkal.

 

Kiss Katalin (21)

A szüleim Badacsonytomajba utaztak hosszú hétvégézni, kirándultak, egésznapos túrákon vettek részt. Munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tarthattam velük, de hosszabb utakra én is szívesen elmennék. Tapasztalatom szerint sok család otthon marad, kevesen mozdulnak ki. Pedig a kikapcsolódás nem mindig pénzkérdés.

 

Rácz Dominik (24)

Vadászattal töltöm a következő hosszú hétvégét. Barátaimmal Békés megyébe utazunk, ahol őzbakot próbálok lőni május elsején. Számomra ez jelenti a kikapcsolódást, a város zajától távol, a szabadban leszek. Szerintem sok fiatal kilátogat május elsején a Parkerdőbe, a programok őket is megmozgatják.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!