Helyi hírek 2017. április 17. 07:30

A „Beszélni nehéz” diákkör sikerei

A „Beszélni nehéz” diákkör sikerei
A város egyik legrégebben működő sikert sikerre halmozó diákcsoportja a Móra Ferenc Gimnázium „Beszélni nehéz” diákköre. A már több évtizede működő dr. Borbélyné Szabó Katalin vezette diákkört országos szinten is számontartják. Ebben az évben a diákkör tagjai az alábbi kiváló eredményeket hozták iskolájuknak, városuknak.

Valószínűleg kevesen tudják, hogy mi is az a GRAF SLAM POETRY verseny. Félegyházán először rendeztek ilyen versenyt, melynek a Rocktár adott otthont. (Lényege, hogy a fiatal résztvevők megírják műveiket és azt maguk is adják elő.) Ezen a megmérettetésen Hegyi Anna 10/A osztályos tanuló második helyezést ért el, Miklya Csanád 12/C osztályos diák pedig harmadik lett a nyertes szegedi versenyző mögött.

A Magyar Anyanyelvű Alkotók Országos Antológiája kiadványban, amely a kárpát-medencei fiatal írók költők kiemelkedő írásait fogja össze Hegyi Barbarának 10/A megjelent novelláját olvashatják az érdeklődők. A megjelenést művének ezüst oklevéllel történő jutalmazása alapján érdemelte ki.

A Nagy Attila Megyei Szavalóversenyen, melyet ezúttal Kiskunhalason rendeztek Sánta Gergely 11/m osztályos tanuló a harmadik helyezést érte el, mellyel kivívta a jogot az országos döntőben való részvételre.

A Széchenyi-kör és a Kossuth Szövetség szervezésében rendezték meg a fővárosban az Apáczai Kiadó székházában a Kossuth-Széchenyi szónoklatversenyt, ahol a zsűri elnöke Nemcsák Károly ismert színművész volt. Itt Hegyi Anna bravúros teljesítményével országos második helyezést ért el.

Minden évben Miskolcon hirdetik meg „Deákpoézis” – Málik Roland-díj elnevezésű pályázatot, mely a kárpát-medencei diákköltészet legjobb képviselőit jutalmazza. Az idei alkalomra 220 pályamű érkezett az ország minden részéről. Miklya Csanád 12/C osztályos tanuló „Bújócska”  című Tolnai Ottó parafázisával második díjat  ért el.

Gratulálunk a diákkör eredményes munkájához.

R. F.

 

Kövessen minket a Facebookon is!