Helyi hírek 2017. április 15. 15:00

A megyei verseny megnyerése után már az országos döntőre készülnek a gölleszes diákok

A megyei verseny megnyerése után már az országos döntőre készülnek a gölleszes diákok
Kiváló eredményt értek el az Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóján a gölleszes diákok. A Kiskőrösön megrendezett versenyre Bács-Kiskun Megye 9 iskolájából érkeztek, 4 fős csapatok a 6. és 7. évfolyam, tanulásban akadályozott tanulóiból.

A versenyen hat tantárgyból mérték össze tudásukat a csapatok. Az első megmérettetés az egyéni matematika feladatlap kitöltése volt, ezután 5 állomáson keresztül - magyar irodalom, történelem, életvitel, földrajz és természetismeret tantárgyból - kellett bizonyítani a megszerzett tudást.

A félegyházi csapat tagjai voltak: Somodi Beatrix, Patai Heléna, Radics Kevin és Kozák Viktor Ivó.

Az egyéni matematikai verseny eredményhirdetésekor a második helyezésért járó díjat Radics Kevin (6. osztályos tanuló), a harmadik helyezettnek járó elismerést (Patai Heléna 7. osztályos tanuló) vehette át.

A csapat kiváló teljesítményének igazi elismerése az volt, hogy a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény csapatban (a tavalyi év után újra) a legjobbnak bizonyult.

A versenyző gyerekekek felkészítő tanárai voltak: Horváthné Gulyás Henrietta, Bartosné Horváth Katalin és dr. Pesír Irén. Az országos fordulót június 2-án és 3-án rendezik meg Gyömrőn.



 

Kövessen minket a Facebookon is!