Helyi hírek 2014. június 11. 12:21

Mórások Lengyelországban

Képgaléria
Mórások Lengyelországban
A fenti elnevezésű európai Comenius program utolsó találkozóján vettek részt a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai a lengyelországi Czestochowában. A tíz diákból és három tanárból álló magyar csoporton kívül még Olaszországból érkeztek vendégek a találkozóra.













A kirándulás minden egyes percét élveztük. Érkezésünket izgatottan várták a családok, szívesen fogadtak bennünket. Úgy gondolom, hogy a lengyel vendégszeretetnek nincs párja. A Lengyelországban töltött napok alatt sok látványosságot megismertünk. A kedvenceim között említeném a wieliczkai sóbányát, amely 64- 135 m mélyen helyezkedik el a földben. A bánya körülbelül 20 teremből áll, ahol tetőtől-talpig sóból van minden. Óriás földalatti túránk során a bánya 1%-át jártuk csak be, de ez is végtelen hosszúnak tűnt.

Ami nagyon megfogott még az nem más, mint a Krakkóban található Wawel sárkánya szobor, amely 5 percenként tüzet okád. Ezeken kívül ellátogattunk Tarnowskie Góry város ezüstbányájába és a jasna górai pálos kolostorba. A testvériskola által szervezett műsor keretein belül ízelítőt adhattunk a magyar népi szokásokból, népdalokat énekeltünk és kultúránkra jellemző táncot mutattunk be. Kiskunfélegyháza nevezetességeiről és az Alföld élővilágáról is tartottunk angol nyelvű előadást. Az utazás során az angoltudásunk sokat fejlődött, emellett tartós barátságok köttettek a vendéglátó iskola diákjaival. Reméljük, hogy vendégszeretetüket viszonozhatjuk a jövőben.

Varga Tessza 10/B

Kövessen minket a Facebookon is!