Helyi hírek 2017. április 19. 11:30

Az ELŐ-SZER Kft. a régió építőiparának meghatározó szereplőjévé vált

Képgaléria
Az ELŐ-SZER Kft. a régió építőiparának meghatározó szereplőjévé vált
A kiskunfélegyházi ELŐ-SZER Kft. 1989 óta, 28 éve szolgálja ki a lakossági és ipari építőipari kivitelezési igényeket. Az 1989-ben főként víz-, gázvezeték és központi fűtés szerelőkkel induló vállalkozás mintegy 100 fős céggé változott, ahol az épületgépész szerelők mellett lakatosipari, épületbádogos, kőműves és vasbeton szerkezetszerelő és építő szakemberek is dolgoznak. A határidők betartása érdekében és a komplexitás biztosítására körülbelül 100 fő alvállalkozónak ad folyamatosan munkát.

Seres József ügyvezető így mutatta be a vállalkozás tevékenységét: – Cégünk több tervezőirodával ápol sikeres és jó kapcsolatot az ország területén. A vállalkozás a régió építőiparának meghatározó szereplőjévé vált az elmúlt évtizedek alatt. Főként Magyarországon, Gyulától Nagykanizsáig, Szegedtől Miskolcig vállalkozunk építési feladatok elvégzésére.

Profilunkba tartozik az ipari létesítmények, közintézmények és lakossági épületek kivitelezése is. Telephelyek komplett kialakítása közmű- és útépítéssel együtt. Új épületek építése és meglévő épületek átalakítása, felújítása. A műemlék-jellegű épületek felújítását már 18 éve végezzük. A telephelyünkön lévő daruzott lakatos üzemünkben, és épületbádogos műhelyünkben az épület acélszerkezetek gyártását, és a befejező munkákhoz szükséges lemezalakításokat végezzük.
Megrendelőink igénye szerint a tervezéstől a kulcsátadásig tart a kapcsolatunk, de az átadás után a garanciális időszak alatt is figyelemmel kísérjük az általunk kivitelezett épületeket.
Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai oktatásra. Telephelyünkön víz-, gázvezeték és központi fűtés szerelő, lakatosipari és kőműves tanulókat oktatunk, szakmai gyakorlatot tartunk. Szívesen fogadjuk a nyári szakmai gyakorlatra érkező mérnök hallgatókat is.

Beszélgetésünk során megtudhattuk, hogy hogyan sikerült felépíteni a ma már elismert sikeres céget, és mik a további terveik:

Seres József: – A Kunépnél dolgoztam, amikor a tervezett budapesti világkiállításhoz kapcsolódó egyéb kivitelezési feladatokkal akart a cég megbízni. Én nem akartam elszakadni a családomtól, és az akkor már létező gazdasági munkaközösségem előtérbe helyezésében láttam a jövőt. Ezért kilenc szakemberrel együtt megalakítottuk az ELŐ-SZER Kft-t. Akkor még csak épületgépészeti – víz-, gáz-, fűtésszerelési – munkákkal foglalkoztunk. Az élet úgy hozta, hogy volt munkánk bőven. Sőt, jöttek olyan kívánalmak, hogy vállaljunk lakatos munkát is. Ezt is felvállaltuk, újabb szakemberek alkalmazásával.

Később, a 90-es évek végén jelentkezett az az igény, hogy az épületgépészeti munkák mellett kőművesmunkákat is vállaljunk, illetve az általunk gyártott acélszerkezeteket a helyszínen építsük össze. Ezt követően társultunk egy kőműves vállalkozóval. Vele eleinte együtt dolgoztunk, később pedig felvásároltuk a cégét úgy, hogy ő, és szakemberei is vállalkozásunknál dolgoztak tovább. A kivitelezési igények növekedésének köszönhetően bővíthettük a generálkivitelezési irányt, így további felsőfokú végzettséggel rendelkező vezetőkkel növeltük a kivitelezéseket irányító létszámot.

A megnövekedett termelésirányítói és fizikai dolgozói létszám miatt szükségessé vált egy új, modern informatikai rendszerekkel ellátott irodaépület és lakatos műhelycsarnok építése is.

Itt tartunk most. Nekem megvannak a terveim az elkövetkező évekre is, de az irányítást hamarosan szeretném átadni fiamnak, Tibornak. Bízom benne, hogy még évtizedekig sikeresen fogja működtetni és tovább fejleszteni a vállalkozást.

Seres Tibor – édesapja nyomdokain haladva – épületgépész mérnöki és programozói diploma megszerzése után egy külföldi cégnél kezdett el dolgozni. Az ott szerzett tapasztalatok alapján az ELŐ-SZER Kft. hosszú távra tervezett fejlesztéseinek megvalósítása mellett a cég digitális világban történő továbbfejlesztését is tervezi. Fő célja, hogy az ELŐ-SZER Kft. továbbra is a megrendelők teljes megelégedettségére végezze munkáját.
 

Kövessen minket a Facebookon is!