Helyi hírek 2017. április 19. 09:30

„Darus” Laci bácsit köszöntötték szeretettel 90. születésnapján

Képgaléria
„Darus” Laci bácsit köszöntötték szeretettel 90. születésnapján
Az ismerősei között „darus” Laci bácsiként ismert Seres Lászlót köszöntötte 90. születésnapján április 18-án a városvezetés nevében Balla László alpolgármester. A szépkorú férfi jó kedéllyel családi körben fogadta az üdvözlést, a virágcsokrot és a jókívánságokat. Nem könnyű életútjáról is kedélyesen mesélt az őt felköszöntőknek.

Laci bácsi öt testvérével együtt gazdálkodó családba született. Tanyán éltek, így gyerekként is be kellett segíteni a mezőgazdasági, állatgondozási munkákba. Őrizte a teheneket és libákat, miután államosították földjeiket teherautó sofőrnek tanult. Katonának 22 éves korában sorozták be, és több mint 3 évet töltött a mundér szolgálatában. Leszerelése után a TEFU vállalatnál lett sofőr, később egy pécsi építőipari vállalatnál dolgozott fuvarozóként.

A Baranya megyei városból felesége, Ilonka néni kérésére jött haza, akivel 1953-ban kötöttek házasságot. A frigyből egy fiuk és egy leányuk született, a 90. születésnapon pedig már három unoka és két dédunoka is köszöntötte.

Egy szívinfarktus miatt néhány évig meg kellett válnia a sofőrködéstől, de egy idő után mégis visszavonzották a négykerekűek. A Lenin Tsz-ben ülhetett ismét egy darus kocsi volánja mögé, amivel mindig örömmel dolgozott. Nem véletlen, hogy ismerősei a mai napig „darus” Laci bácsinak szólítják. Nem véletlen, hogy a darus autó szeretetét utódai is örökölték. Fia is ebben a szakmában dolgozik, de még a fiú unokája is vizsgát tett a gép kezeléséből.   

Laci bácsi a darus kocsizást nyugdíjas koráig művelte. Ezt követően sem maradt tétlen. Feleségével közösen kijártak gyermekük kertjébe fákat gondozni, zöldséget és gyümölcsöt termelni. De most is megvan a mindennapi feladata, ez pedig a bevásárlás.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!