Hirdets
Sport 2017. április 19. 17:30

Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba

Képgaléria
Négy hétvége, három verseny és egy íjászpróba
Aktívan kezdték a tavaszi versenyszezont a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, hiszen az elmúlt négy hétvégén, négy helyszínen versenyeztek.

Március utolsó hétvégéjén, Nagykőrösön a Skorpió Íjásztalálkozón négy fős csapattal szerepeltek a Fénypárducok. A húsz célt felvonultató versenyen Vincze Zoltán a vadászreflexes felnőtt férfiak között 7. lett.  Vas Tibor, a tradicionális felnőtt férfiak 42 fős mezőnyében a 12. helyen végzett. A tradis hölgyek mezőnyében Szabó Judit a 10. helyezést érte el, Vasné Köteles Anita gondoskodott a csapat érméről, aki aranyérmet szerzett.

Április első hétvégéjén második alkalommal rendeztek meghívásos íjászpróbát a Fénypárducok a KHTK pályán. A 2,5D-s, 3D-s és ügyességi célokat felsorakoztató versenyen nem voltak érmek és nem volt nevezési díj sem. A négy meghívott íjászcsapat a Pálmonostorai Huszka József Hagyományőrző Egyesület Íjászai, a Cibakházi Íjászok, a Félegyházi Íjászegyesület és a Szent Benedek Gimnázium, íjászaik emléklapot kaptak az elért eredményeikről. A versenyzők az íjászcélok mellett a kelevézdobást és a dobókereszt hajítást is kipróbálhatták. Hamarosan folytatják az ingyenes versenyzési lehetőséget biztosító batyus-versenysorozatot.

A versenyek sorozata Pestszentlőrincen folytatódott, a 32. alkalommal rendezett nagy múltú Vándorzászlós versennyel. A sorozat győztesei megnyerik a Vándorzászlót és a következő verseny rendezési jogát. Sajnos többszörös sérülések miatt nem sikerült kiállítani csapatot a szakosztálynak, így csak az egyéni versenyen indulhattak tagjai. Vasné Köteles Anita az ötödik, Vas Tibor a 6. lett a kategóriájában.

Húsvét szombatján Taksonyban mintegy 200 fő gyűlt össze a „Taksonyi Íjászkatlanban” egy húszonegy célos húsvéti íjászversenyen. A versenyszervezők remekül kihasználták a terep adottságait és így nehéz feladat elé állították a résztvevőket. A hivatalos verseny után tojáslövéssel kedveskedtek az indulóknak. Vas Tibor 11. lett a vadászreflexes férfiak között. Vasné Köteles Anita az előkelő 3. helyet szerezte meg a felnőtt nők mezőnyében.

A Fénypárducok támogatói:

Integrál Zrt., Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

További információk: https://www.facebook.com/fenyparducok/

 

Kövessen minket a Facebookon is!