Helyi hírek 2017. április 24. 13:30

Utcafórumon találkozott a félegyháziakkal Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Képgaléria
Utcafórumon találkozott a félegyháziakkal Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje
Az MSZP helyi szervezetének vendégeként utcafórumon vett részt Kiskunfélegyházán Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje, Szeged polgármestere április 21-én. A Petőfi téri találkozón Botka elmondta, hogy véleménye szerint jövő ilyenkor le tudják, és le is fogják váltani a Fideszt. Ehhez szükséges az összefogás, de nem elégséges. A cél az, hogy a következő hónapokban visszanyerjék annak a több százezer választópolgárnak a bizalmát, akikét elveszítették a 2010 előtti kormányzás miatt.

– Ma Magyarországon az emberek az igazságtalanságot látják a legnagyobb problémának. Érzik azt, hogy a Fidesz kormánya az elmúlt hét esztendőben minden döntésével többfelé szakította az országot. A magyar családok többsége rosszul él. Sújtják az igazságtalan kormányintézkedések, az egykulcsos adó, a családtámogatási rendszer igazságtalanságai, hiszen évek óta nem emelték a családi pótlékot, az adókedvezményt nagyon sokan nem tudják igénybe venni. De szörnyű állapot van az egészségügyben csakúgy, mint az oktatásban. Igazságtalan az egykulcsos adórendszer és a családtámogatási rendszer, ezért ha kormányra kerülnek, jelentősen csökkentik az átlag alatti jövedelműek terheit, és luxusadót vetnek ki a havi 1 millió forintnál több jövedelemmel rendelkezőkre – mondta Botka László.

Szólt arról is, hogy országjáró tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberekbe visszatért a remény. A 2018-as választások még nincsenek lefutva. A kormányváltó többség számára egy kormányzóképes, hiteles, új baloldali alternatívát tudnak kínálni.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!