Helyi hírek 2017. április 24. 11:30

Énekkel a Földért

Képgaléria
Énekkel a Földért
A Kiskunfélegyházi Boldogságklub, a Jobb Veled a Világ Alapítvánnyal közösen, énekléssel és gyertyagyújtással hívta fel a figyelmet a környezetvédelemre, a fenntartható életmód és gondolkodásmód mellett való elköteleződésre. Április 21-én a Petőfi téren, a Föld napjához kapcsolódó rendezvényen Grófné Czere Anikó szólt arról, hogy mennyire fontos az, ha minden nap tudatosan teszünk valami apróságot, amely környezetünket kíméli és óvja.

A Boldogságklub vezetője így fogalmazott: – Az első lépés, hogy ráébredjünk a saját felelősségünkre. Kisemberként a legtöbb, amit tehetünk a Földünkért, hogy odafigyelünk a mikrokörnyezetünkre, és erre neveljük az utánunk érkező generációt. Odafigyelve napi tetteinkre, és azok következményeire, minden nap tudatosan tehetünk valami apróságot, amely környezetünket kíméli és óvja.

Zöldítsük környezetünket, ültessünk fákat és virágokat, termeljünk haszonnövényeket! Próbáljunk minél kevesebb szemetet hagyni magunk után. Takarékoskodjunk a vízzel, villannyal, gázzal, ezek tudatos használatával már nagy eredmények érhetőek el. Vásároljunk takarékosan, csökkentsük a pazarlást, ne legyen kidobott étel, közlekedjünk környezetkímélő módon. Hasznosítsuk újra tárgyainkat, sok ötlettel újat varázsolhatunk a régiből.

Társadalmi kötelességünk, hogy a gyermekeinket is a környezettudatosságra neveljük – tette hozzá, majd felcsendült a „Gyújts egy gyertyát a Földért” című ének és meggyúltak a gyertyák is a Földért.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!