• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Szakmai éjszakára várták a leendő tanulókat és érdeklődőket a Közgazdasági Szakgimnáziumba
Helyi hírek 2017. május 4. 12:00

Szakmai éjszakára várták a leendő tanulókat és érdeklődőket a Közgazdasági Szakgimnáziumba

Képgaléria
Szakmai éjszakára várták a leendő tanulókat és érdeklődőket a Közgazdasági Szakgimnáziumba
A Közgazdasági Szakgimnázium idén már harmadik alkalommal csatlakozott a Szakmák éjszakája országos mozgalomhoz. A rendezvényre leendő tanulóikat és az érettségivel bíró, de továbbtanulni szándékozókat, és természetesen a közgazdász szakma iránt érdeklődőket várták. A programot a „próbád ki, ismerd meg, csináld meg” jelmondathoz igazodva szervezték meg az iskola oktatói.

Kicsit másként mutatták be a tanulható szakmákat. Arra törekedtek, hogy amit a kívülállók hallottak, vagy olvastak a közgazdász tevékenységről, arról a gyakorlatban is ismereteket szerezhessenek.

A rendezvényen természetesen a helyi bankszféra is képviseltette magát, hiszen a helyi pénzintézményekben sok volt közgés diák dolgozik. Az est során az érdeklődőket többek között megismertették a fuvarszervezéssel és a logisztikai feladatok megoldásával is. Az informatikai bemutatón a hálózatépítésről, a hálózati elemek összekapcsolásáról tartottak bemutatót. De lehetett tájékozódni az adóbevallás módozatairól éppúgy, mint arról, hogy mi a különbség a bruttó és a nettó fizetések között, és mik ennek az okai.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!