Helyi hírek 2017. április 22. 14:00

Virágba borul Félegyháza

Képgaléria
Virágba borul Félegyháza
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a szeszélyesen hűvös időjárás ellenére is megtelt a városközpont a hetedik alkalommal megrendezett tavaszi virágünnepen, április 22-én. De nemcsak nézelődtek a városlakók, hanem sok-sok virágot is vásároltak, hogy előkertjeiket, virágágyásaikat és balkonjaikat szebbé, virágosabbá tehessék. A virágok mellett beszerezhettek minden egyéb felszerelést is, ami a gondozásukhoz szükséges. A gyerekeket kézművességgel foglalták le, amíg a szülők kiválaszthatták a legjobban tetsző növényt. Pihentetőként pedig a téren Félegyháza amatőr csoportjai adtak szórakoztató, látványos műsort. A virágünnepet Csányiné Pap Andrea nyitotta meg.

Megnyitójában így fogalmazott: - A mai nap a megújulás lehetősége. A virágünnep keretén belül kérem, látogassanak el a dísznövény kereskedőkhöz, virágkertészeti és kézműves termékbemutatókhoz, hátha találnak még olyat, amit eddig még nem láttak, vagy csak a szokásos virágokat szerezzék be kertjük, erkélyük újratelepítéséhez, hogy minél virágosabb Félegyházán élhessünk.

Csányiné Pap Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy a város és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület idén is meghirdette a "Tegyük virágosabbá városunkat!" versenyét. Mindenkit arra biztatott, hogy jelentkezzen erre a nemes vetélkedőre egy szép előkerttel, virágágyással, színes balkonnal. A jelentkezési lap beszerezhető a városi könyvtárban, a művelődési központban és a városháza aulájában, de letölthető a www.felegyhazikozlony.eu és a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról is.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!