Helyi hírek 2017. április 25. 07:30

Rátkai Zsuzsa képzőművész műveiből nyílt kiállítás

Képgaléria
 Rátkai Zsuzsa képzőművész műveiből nyílt kiállítás
Rátkai Zsuzsa képzőművész kiállítását nyitották meg április 21-én a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében. Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Rosta Ferencet, hogy nyissa meg a kiállítást.

Az alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy Kiskunfélegyházán Rátkai Zsuzsa képzőművészt, a Holló László Képzőművész Kör egyik vezetőjét nem is lenne szükséges bemutatni a félegyházi közönségnek, hiszen aktív alkotó és szervező munkát végez a településen.

A kiállítás a Közelről címet kapta, és különlegessége, hogy az alkotó önarcképe a kiállítás közepén helyezkedik el, amely munkahelyén, a Kreatív Dekor plafonján található tükörképből született és ez az alkotás ihlette a művésznőt a többi képre.

Ez a mű egyúttal teljesen ketté is osztja a rendhagyó kiállítást. Egyik oldalon Kiskunfélegyháza, a másikon New York felhőkarcolói jelennek meg.

Nagy Blanka és Jankovszki Réka zongorajátékával tette meghittebbé a megnyitót, valamint segített az érdeklődőknek beleélni magukat a festmények hangulatába.

A tárlatot az érdeklődők május végéig tekinthetik meg a könyvtárban.


Fotók: Kürti László
 

Kövessen minket a Facebookon is!