Kultúra 2017. április 24. 17:30

Testvértelepülések találkoztak a Tordai Magyar Napokon

Képgaléria
Testvértelepülések találkoztak a Tordai Magyar Napokon
Idén is megrendezték az erdélyi Tordán a Tordai Magyar Napok programsorozatot, amelyen nemcsak a helyi és környékbeli lakosok, hanem a testvértelepülések is részt vettek. Gálaműsor, borverseny, közösségi ebéd, színházi előadás is szerepelt a hétvégi programok között, amelyet idén rendhagyó módon háromnaposra bővítettek a helyi közösség nagy örömére.

A péntek délutáni gálaműsornak – amelyen a helyi gyermekek és amatőr színjátszó csoport lépett fel – mindig nagy sikere van, de az idei közönség létszáma messze felülmúlta az elmúlt évekét, hiszen a háromszáz férőhelyes színházteremben sokan csak állva tudták végignézni a műsort.

Szombatra borversenyt és közösségi ebédet szerveztek. A térség 24 bortermelője nevezett be a versenyre, amelyet Papp Péter, a Nagyenyedi Borászok Egyesületének elnöke és Munkácsi Árpád, nagyváradi borász értékelt. A rendezvényen Csép Leylla, Tordai RMDSZ-elnök köszöntötte a megjelenteket.

A bágyoni Dávid Jenő bortermelő borát találta a legjobbnak a zsűri, a sínfalvi unitárius lelkész, Pálfi Dénes pedig második díjjal térhetett haza a versenyről. A harmadik díjat a helyi Fodor Attila kapta saját előállítású boráért.

A borversennyel összekötött ebéden részt vettek a testvértelepülések – Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Bihartorda, Torontáltorda (Szerbia) – képviselői. A kiskunfélegyháziak képviseletében Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja szívet melengető dallamokkal kedveskedett a közönségnek.

A vendéglátók a testvértelepülések képviselői számára idén is tartalmas kirándulásokat is szerveztek a környék nevezetességeihez.
 

Kövessen minket a Facebookon is!