Kultúra 2017. április 26. 09:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

„Emlékerdő" címmel versíró pályázatot hirdet a Kortárs Költő Liga irodalmi szervezet. A versek témája az emlékezés és annak egyénre gyakorolt szerepe. Terjedelmi megkötés nincs. Egy pályázó tetszőleges számú alkotással pályázhat. A legjobbnak ítélt pályamunkák megjelennek a Polikróm művészeti folyóirat 2017. évi első lapszámában. A pályázat benyújtási határideje június 10-e.
A pályamunkákat az alábbi e-mail címre várják: [email protected]
http://koltoliga.atw.hu/


Novellaíró pályázatot hirdet ÉLETCÉLJAIM címmel a Toll és Ecset Alapítvány valamint a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre.
Formai elvárás: maximum 10 gépelt oldal 12-es betűmérettel, számítógépen megírva. Kézzel írott pályázatot nem fogadnak el. A pályaművek értékelésére és a díjkiosztásra szeptemberben kerül sor, amelynek pontos helyszínéről és idejéről mindenkit értesítenek. Pályázati nevezési díj: nincs. Az első helyezett novellát a Montázs Magazin internetes folyóiratban közlik: www.montazsmagazin.hu.
Az első három helyezett könyvjutalomban részesül.
A Toll és Ecset Alapítvány a következő számlaszámon fogad támogatásokat: 10402506–49525757–50511015 Beküldési határidő: június 30-a. Beküldési cím: [email protected]


Nnovellapályázatot
hirdet a Trivium Egyesület. A NASA sajtótájékoztatóján az alábbiak hangzottak el: "A tudósok bejelentették, hogy a Spitzer-űrtávcső segítségével egy tőlünk 40 fényévre található csillag, a Trappist-1 körül hét Föld-szerű és nagyságú bolygót találtak, ezek közül pedig három a lakható zónában van - azaz nincs sem túl közel, sem túl távol a központi égitesthez képest. A kutatók szerint a három bolygó közül bármelyiken lehet folyékony víz is. Már nem az a kérdés, hogy megtaláljuk-e a második Földet, hanem az, hogy mikor."

A pályázóktól a fent említett témakörben várnak írásokat. A pályázat jeligés, nevezési díj nincs.
A pályázatra kezdő és rendszeresen publikáló íróktól is szívesen fogadnak novellákat. Hazai és határon túli írók egyaránt pályázhatnak. Alsó életkori határ: 14 év, felső életkori határ nincs. Pályázni kizárólag olyan prózai művekkel lehet, amik sem nyomtatott, sem elektronikus formátumban nem jelentek meg, sem antológiákban, sem egyéni honlapokon, blogokon. A műveket a [email protected] e-mail címre várják, csatolva. A tárgy mezőbe kérik feltüntetni: "Novellapályázat". Egy pályázó legfeljebb 3 novellát küldhet a pályázatra. Minden novellát ugyanazzal a jeligével kell ellátnia.

Beküldési határidő: június 30-a. Eredményhirdetés várható időpontja: augusztus 31-e. A nyertesekkel az egyesület szerződést köt a megjelenésre. A pályázattal kapcsolatos tanácsok és tippek megtalálhatók a Trivium Egyesület honlapján: http://triviumegyesulet.wordpress.com

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!