Helyi hírek 2017. április 27. 11:30

A bűnmegelőzés és az életmentés fortélyaival ismerkedtek a diákok

Képgaléria
A bűnmegelőzés és az életmentés fortélyaival ismerkedtek a diákok
Félegyházi középiskolások is részt vettek a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány és a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság közös szervezésében rendezett bűnmegelőzési táborban. A jászszentlászlói Kézműves Tanyán megrendezett program legfőbb célja az volt, hogy növelje a fiatalok egymás iránti felelősségét, és ha környezetükben valaki bajba kerül, akkor tisztában legyenek a segítésnyújtás lehetőségeivel.

A tábor programjai során szóba került az is, hogy mit kell tenni akkor, ha észreveszik, hogy valakinek drogot kevertek az italába, vagy ittasan ül a volán mögé. Kárpáti Rita, a tábor egyik főszervezője elmondta, hogy a táborban a fiatalok tréningeken ismerkedhettek meg azzal is, hogy milyen az, amikor valaki fogyatékkal él, és hogyan segíthetnek neki. De a különböző tréningeken megismerhették azt, hogy milyen az, amikor valaki fogyatékkal él, és hogyan segíthetnek neki.

A foglalkozások során Csizmadia Anita, a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány munkatársa bemutatóval egybekötött előadást tartott az életmentésről. A diákok kipróbálhatták az újraélesztést, de azt is megtanulták, mit kell tenni, ha a környezetükben valaki cukorbetegség vagy epilepszia miatt rosszul lesz. Beszélt arról is, milyen tünetei vannak annak, ha valakinek agyvérzése, szívinfarktusa van, ilyenkor mit kell tenni.

A tábor célja volt az is, hogy a diákokat az önkéntességre neveljék. Ezért lehetőséget biztosítanak számukra arra, hogy megszerzett tudásukat átadják társaiknak. Többek között a Rocktárban két koncerten, majd az Európai Kőfaragó Fesztiválon és a kunszállási Military Fesztiválon vállalhatnak önkéntes feladatot.

A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!