Program 2017. április 29. 10:15

Diákok vetélkedője Ópusztaszeren

Diákok vetélkedője Ópusztaszeren
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2006. óta évente megrendezi a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatot. A többfordulós vetélkedő látványos döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 29-én, szombaton lesz.

A vetélkedőt a környezettudatosság, a hagyományok tisztelete és ápolása, a tanulók szemléletének tágítása és az iskolai oktató-nevelő munka támogatása hívták életre. A tudáspróba idáig körülbelül 6000 diákot szólított meg határainkon innen és túl, komoly elszántságot, kitartást, alkotókészséget igényelve a nevezőktől.

Az idei évben mintegy 140 csapat jelentkezett, majdnem 600 versenyzővel, határainkon innen és túlról, többek között a Felvidék, Délvidék és Erdély települései is megmérettetik magukat. Ebben az évadban az 19. század mentén készültek a feladatok, de persze nem maradtak el a természetismereti-, művészeti témájú kérdések sem. A kreatív alkotások között is rendkívül magas színvonalú munkákat értékelhettek a feladatok készítői. Ezekből a művekből kiállítás nyílik, ahol a Park látogatói egészen az idény végéig megtekinthetik a gyerekek munkáit.

A vetélkedő döntőjén – szellemi és fizikai próbák során – idén az előzetes fordulók korosztályonkénti legjobb 12-12 csapat vesz majd részt, ahol értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a versenyzők.

 

Kövessen minket a Facebookon is!