Egészségügy 2017. április 28. 17:30 Forrás: hvg.hu

Ne dobja ki felesleges szemüvegét, segíthet vele!

Ne dobja ki felesleges szemüvegét, segíthet vele!
Szemüveggyűjtésbe kezdett egy kecskeméti háziorvos. A legszegényebb afrikai országokban élő embereknek akar segíteni azzal, hogy a családoknál már nem használt szemüvegeket összegyűjti és elviszi magával a következő misszióba. Az adományokból segítenek állami gondozásban élő, rosszul látó magyar gyerekeknek is – hangzott el az RTL Híradóban.

A tudósításban bemutatták az egyik kecskeméti középiskolát, ahol a védőnő és az egyik tanár segíti a szemüveggyűjtést, náluk végül 112 darab jött össze.

Jakkel Anna kecskeméti háziorvos minden évben elindul egy misszióval, hogy a legszegényebb afrikai országokban élő afrikaiakat gyógyítsa. Ott vállalnak több hónapos önkéntes munkát, ahol szinte semmilyen orvosi ellátást nem kapnak az emberek.



Fotó: globoport.hu - Dr. Jakkel Anna munka közben, Liwondében, Malawiban

– Nincs szemész, nincs optikus náluk, olyan sem létezik, hogy valaki bemegy a boltba, és megveszi a szemüveget. Ha volt is valaha látásjavító eszközük, nem tudják pótolni, mert nincs mivel – nyilatkozta Jakkel Anna. A háziorvos egy konferencián számolt be tapasztalatairól, azután kezdődött a gyűjtés.

Az adományként felajánlott szemüvegeket egy kecskeméti látszerészetben vizsgálják be, és javítják a kereteket, ha szükséges.

Ácsné Szepes Krisztina látszerész szerint eddig körülbelül 1500 szemüveget mértek és csomagoltak be. Az ország minden részéről érkeznek felajánlások. Az első szemüvegszállítmány augusztusban indul Afrikába.





 

Kövessen minket a Facebookon is!