Sport 2017. május 1. 14:05

Megszentelték a motocross pályát

Képgaléria
Megszentelték a motocross pályát
Első versenyét rendezte május elsején a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület az általuk bérelt és kialakított motocross pályán a Parkerdőben. Az 5,1 hektáros területet 2011 óta bérli az önkormányzattól az egyesület, amit a bérleti szerződés meghosszabbításával 2021-ig biztosan használhat. Ezt kihasználva az egyesületi tagok dombok, ugratók és akadályok kiépítésével 1,2 kilométer nyomvonalú pályát alakítottak ki, amit hivatalos verseny keretében május elsején vettek birtokba a crossmotorosok. A megmérettetésre a környékbeli amatőr versenyzőket hívták meg, a pályát és a motorosokat a pálosszentkúti Balla Péter Barnabás atya áldotta meg.

Nagy előkészület előzte meg a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület első hivatalos versenyét a Parkerdőben. A pálya nyomvonalának kialakítása, valamint a tereprendezés hosszú időt vett igénybe, mondta el Szabó János, az egyesület vezetője.

- Tagjaink társadalmi munkában a terület fejlesztésén dolgoztak, kilátót, padokat alakítottak ki. A pályát folyamatosan szépítettük és alkalmassá tettük a verseny megrendezésére. A környékből 40-50 motorost hívtunk meg. Próbáljuk népszerűsíteni a sportágat, az szeretnénk elérni, hogy a motorok szerelmesei a pályán próbálják ki tudásukat és ne a közutakon.

Szabó János hozzátette, a terveik szerint hagyományt teremtenének a majálisi motocross versennyel, emellett bemutatót szerveznek és jelen lesznek az augusztusi Nemzetközi Oldalkocsis Motoros találkozón.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!