Kultúra 2017. május 3. 11:30

Már kapható Lezsák Sándor legújabb kötete

Már kapható Lezsák Sándor legújabb kötete
Május 26-án, pénteken 17 és 18 óra között Budapesten, a Ferenciek terén dedikálja új, Atilla fia, Csaba királyfi című könyvét a Szent István Könyvhéten Lezsák Sándor író, költő.

Lezsák Sándor életében jelen van a család, a politikai-, közéleti tevékenység. Emellett szakadatlan munka vár rá az Országgyűlésben és a lakiteleki Népfőiskolán. Ennyi elfoglaltság mellett azonban mindig tudott időt szakítani irodalmi munkásságára is. Többek között költészettel és drámaírással is foglalkozik.

Lezsák Sándor több műfajban is megnyilatkozott, hiszen a karakteres líradarabok, versek mellett ő írta a méltán ismert Nyolcvan vödör levegő című színművet. Nem beszélve arról, hogy az ő tollából születtek az Atilla, Isten kardja című rockopera dalszövegei is.  

A 2015-ben megjelent Társai elmentek Megváltót nézni verseskötetében a költő összefoglalja egész életművét. Az elmúlt évben pedig a Színitanoda című kiadványában biztatja az óvodásokat és kisiskolásokat a közös szavalásra, játékos mozgásra, szerep-játékokra.

Új színpadi műve, az Atilla fia, Csaba királyfi idén jelent meg.  Az író a romantikus népszínmű 12 jelenésben ismét a régmúltban kalandoz.

A drámaköltő bravúros meseszövéssel – jórészt a föllelhető történelmi adatokra hivatkozva, de fantáziájának megannyi körével – olyan terrénumot teremtett, amelyen a család, a szeretet, az igazság, a hagyománytisztelet az alapkő. A versekkel is tűzdelt színmű egyszerű szépsége, „romantikája” nem más, mint emberség-mértan – fogalmaz bevezetőjében Szakolczay Lajos irodalomtörténész, irodalom- és művészetkritikus.

A Kairosz Kiadó gondozásban megjelent kötet megvásárolható a Kairosz Könyvesboltban (1134 Budapest, Apály utca 2/d) és a Magyar Menedék Könyvesházban (1126 Budapest, Márvány u. 48), valamint megrendelhető a www.kairosz.hu és a www.magyarmenedek.com című honlapokon.


 

Kövessen minket a Facebookon is!