Helyi hírek 2017. május 4. 11:30

339 káreseménynél segítettek a lánglovagok

Képgaléria
339 káreseménynél segítettek a lánglovagok
A Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetőjének a 2016. évre vonatkozó, mentő tűzvédelmi tevékenységéről szóló tájékoztatóját is megtárgyalta és elfogadta áprilisi ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A beszámoló szerint 2016-ban 457 alkalommal vonultak a félegyházi tűzoltók. Ez 20 százalékkal haladja meg az előző évi adatot. A tényleges káresemények száma 339 volt, ebből 103 tűzeset, 236 műszaki mentés és 93 téves jelzés. 23 alkalommal az egységek kiérkezése előtt felszámolták a káresetet. A műszaki mentések kiugróan magas számának oka a csapadékos nyár és a viharok voltak. A műszaki mentések közül év elejét az eső és belvíz eltávolítása volt a legjellemzőbb, a tűzeseteknél pedig a tavaszi vegetácis tüzek. Az év közepén jelentkező viharkárok miatt ugrásszerűen megnőtt a beavatkozások száma, négy nap alatt 120 káresetet kellett felszámolni. Tűz következtében három személy sérült meg az év során, és egy személy elhalálozott.

Továbbra is jelentős számú a közúti baleseteknél történő beavatkozás. Műszaki mentési káresetnél – amelynek többsége közlekedési baleset volt – 47 fő sérült meg, 6-an vesztették életüket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!