Helyi hírek 2017. május 5. 07:30

Tovább javult a közbiztonság

Tovább javult a közbiztonság
A félegyházi képviselő-testület megtárgyalta és elfogadta a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetőjének a 2016. évre vonatkozó, Kiskunfélegyháza város közrend-közbiztonsági helyzetéről szóló tájékoztatóját.

Fotó: archív

Mint a beszámolóból kiderül, az elkövetett bűncselekmények száma a 2015-ös 632-ről 536-ra csökkent 2016-ban. Az egyes bűncselekményeket illetően a lopások száma 268-ról 166-ra, a lakásbetöréseké 52-ről 31-re, a garázdaságoké 31-ről 26-ra, a testi sértéseké 33-ról 21-re mérséklődött. A Bács-Kiskun megyében lévő városokat tekintve az egyik legkevésbé fertőzött település volt Félegyháza.

A kiemelt bűncselekmények száma 31,1 százalékos csökkenést mutatott. 2016-ban emberölés nem történt a városban, egy esetben indult eljárás rablás miatt, két esetben kifosztás és zsarolás bűncselekmény miatt. A testi sértések száma 36,4 százalékkal, szám szerint 33-ról 21-re csökkent.

A rendőrségi beszámoló szerint bár a kábítószer kereskedelem és használat nem jellemző a városban, négy büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van a terjesztőkkel szemben. Az is megállapítható, hogy a klasszikus kábítószerek helyett az új pszichoaktív anyagok jellemzőek. A használók többsége továbbra is fiatalkorú és fiatal felnőtt. Mindezek alapján 2017-ben kiemelt feladatként kezelik a kábítószer, illetve az új pszichoaktív anyagok terjesztői elleni hatékony fellépést.

2016-ban 171 közlekedési baleset vált ismertté, ami az előző évhez képest 6,6 százalékos csökkenést mutat. Ebből 36 volt a személyi sérüléssel járó balesetek száma. A baleseti okok között leggyakoribb a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása, a kanyarodás szabályainak megszegése, a gyalogosok hibája, illetve az előzési szabályok megsértése volt.


 

Kövessen minket a Facebookon is!