Helyi hírek 2017. május 7. 11:30

A leköszönő diákpolgármester az érettségire összpontosít

A leköszönő diákpolgármester az érettségire összpontosít
Április 26-án tartották a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati választást, amikor a félegyházi középiskolák tanulói diákpolgármestert választanak a következő tanévre. Az előző választáson győztesként kikerült Horváth Károly nem jelöltette magát újra, mert ő már a jövő évi érettségire készül.

Fotó: Kiss Gabriella

A GYIÖK minden évben választ vezetőt, aki a következő évben ellátja a szervezet képviseletét, és végzi az irányítást. A tavaly diákpolgármesteri pozícióba került Horváth Károly a Kossuth Lajos Szakképző Iskola 12. osztályos tanulója, aki az asztalos szakma megszerzése után az iskola két éves érettségit adó képzésére jár. A diákönkormányzat élén eltöltött egy év sok új tapasztalatot hozott a lakiteleki fiú számára, a legnagyobb hozadéknak mégis a tisztség személyiségformáló hatását tartja.

– A programok, és a borsihalmi tábor volt számomra a legkedvesebb emlék, mivel ekkor éreztem a leginkább az összetartozást a GYIÖK-ön belül – emlékszik vissza a fiatal fiú. Az egy év alatt kialakult barátságok és ismeretségek pedig gazdagabbá tettek, és pozitív irányban hatottak rám, mellyel együtt magabiztosabb is lettem, és most már bátrabban állok ki az emberek elé – tette hozzá, majd arról beszélt, hogy a tisztséggel következésképpen kialakult népszerűség jól esik neki, és szívesen beszélget azokkal is, akiket nem ismer név szerint.

A diákönkormányzat céljaként tűzte ki érdekképviseleti munkájának minél szélesebb körben való megismertetését – mondta el a leköszönő polgármester –, melynek kezdeti eredményei tapasztalhatóak is voltak, és volt eset, hogy segítségért fordultak hozzá.

Bármennyire is kedves azonban számára a diákpolgármesteri munka, idén nem jelöltette magát a pozícióra, mert a következő tanévben már az érettségire összpontosít, mely után pedig szeretne egy jó csapatban elhelyezkedni.

K.G.







 

Kövessen minket a Facebookon is!