Helyi hírek 2014. június 12. 16:36

Menza helyett mindenki a saját főztjét ette

Képgaléria
Menza helyett mindenki a saját főztjét ette
Akadályversennyel indult a nap a Darvasban, ám délben már minden osztály bográcsában rotyogott a paprikáskrumpli.

Szokatlan színfoltot jelentett a Petőfi lakótelep házai között baktató, gyerekekkel megrakott pónifogat, amely számtalanszor visszatért újabb utasaiért a Darvas József Általános Iskola, élőzenétől hangos udvarához. Az iskola területén afféle pót-gyermeknapra várták a tanulókat, sőt a szülőket is, vígan búcsúztatni a tanévet, és kicsit együtt lenni.

– A 0. napon három busszal kirándulni voltunk a Rám-szakadéknál, Dobogókőn és Szentendrén. Ma reggel a kicsiknek és a nagyoknak külön-külön hagyományos akadályversenyt szerveztünk, ügyességi és logikai próbákkal – mondta Jankovszkiné Andrea iskolaigazgató. – Saját ebéd készül a bográcsokban, egyúttal verseny is a paprikáskrumpli-főzés.

Az udvaron játszó zenekarnak tagja az iskola egy diákja is, így a siker vitathatatlan. Népszerűnek bizonyult az élő kívánságműsor is, melynek műsorideje percek alatt megtelt: a gyerekek rendületlenül küldözgették kedvenc számaikat osztálytársaiknak, tanáraiknak és „Andrea néninek”.

A főzésnél inkább a szülők szorgoskodtak, miközben a gyerekek játékos sport-programokon jeleskedhettek, táncoltak, sétakocsiztak, célba lőttek, vagy éppen alkalmi „tetoválást” kaptak a karjukra. Egybehangzó állításuk szerint: jó Darvas-os diáknak lenni, és nem csak így, a vakáció küszöbén.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!