Helyi hírek 2017. május 7. 13:30

A világ földrészeinek legmagasabb pontjait akarja meghódítani

Képgaléria
A világ földrészeinek legmagasabb pontjait akarja meghódítani
Dr. Neszmélyi Emil beírta Magyarországot a Himalája legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet - a jóval nehezebb útvonalon, az északi irányból - meghódítók közé. A sikeres expedícióról május 4-én tartott előadást a városi könyvtár földrajzi szabadegyetemének összejövetelén. A hegymászó életútját, sportteljesítményeit az előadás előtt Balla László alpolgármester méltatta.

A csúcsteljesítményről így nyilatkozott Neszmélyi Emil: - Felfedező vagyok, mindig belebotlom egy célba. Azt akartam, hogy Magyarországot is jegyezzék azon nemzetek között, amelyek tagjai ebből a nehezebb irányból jutottak fel a Mount Everestre, és vissza is jöttek. Hazámnak akartam dicsőséget szerezni, és büszkeség volt elhelyezni a csúcson a magyar zászlót, ami mellé természetesen kitűztem az óbudait is, hiszen ott élek és dolgozom védőügyvédként, valamint sportjogászként.

További terveiről elmondta: - Teljesítménysportoló vagyok, aki szeret hegyet mászni. Nagyon sok hegymászó van, aki szeret egy-egy csúcsot megmászni. Én viszont ugyanonnan ugyanoda nem szeretek felmenni, inkább új érdekességek után nézek. Most azt tűztem ki célul, hogy elindulok egy olyan expedíciósorozaton, ahol a világ összes földrészének a legmagasabb pontját meghódítjuk.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!