Helyi hírek 2017. május 6. 07:30

Idén is nagy siker volt a „Csizi”

Képgaléria
Idén is nagy siker volt a „Csizi”
A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában egymást érik a természettudományos versenyek, de minden évben üde színfoltként emelkedik ki a versenyek közül a dr. Csizmazia György Emlékverseny. Idén immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a „Csizi”, Bács-Kiskun és Csongrád megye 7 csapatának részvételével április 21-én.

Az iskolák egy-egy csapattal képviseltették magukat, és minden csapatban egy-egy 5., 6., 7. és 8. évfolyamos tanuló vett részt. A csapatoknak együtt kellett megoldani a játékos természettudományos feladatokat. Idén nagy izgalommal csepegtették a különböző sűrűségű színes oldatokat, keresgélték az állatokhoz tartozó fogakat, és Magyarország híres épületeit helyezték el a vaktérképen. Majd rövid feladatlapot töltöttek ki, amely összeállításánál fő szempont volt, hogy a csapat minden tagja részt tudjon venni a megoldásban. Zárásként a mesét kellett írni például a fotoszintézisről vagy a lizoszómáról. A verseny most is a szokásos vidám hangulatban telt.

A verseny zsűrifeladatait biológiaszakos szaktanácsadók látták el: Kispéterné Kotogán Erzsébet, Szép Ilona, Osza Gyöngyi, Feketéné Borbély Zsuzsanna.

A versenyen az alábbi helyezések születtek:

  • Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola
  • Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola
  • Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézménye

  • A programot színesítette, hogy a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 6.a osztályos tanulói a Föld Napja alkalmából műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. A jubileumi X. versenyt 2017 őszén fogják megrendezni, amellyel szeretnék méltóképpen tisztelegni a verseny névadója előtt.

    A verseny szervezői, lebonyolítói a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola reál munkaközösségének tagjai: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Vásárhelyiné Ficsór Katalin és Csollár Géza voltak.

     

    Kövessen minket a Facebookon is!