Helyi hírek 2017. május 13. 07:30

Nagy siker az üveggyűjtési akció - új fotókkal frissítve!

Képgaléria
Nagy siker az üveggyűjtési akció - új fotókkal frissítve!
Minden várakozást felülmúl az Életmentő Üveg akció népszerűsége, ezért május 14-éig meghosszabbította a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. a határidőt. Lehet tehát tovább gyűjteni a kamrákban, padlásokban, pincékben felszaporodott öblösüvegeket. Sőt! Az üveghegyeken túl a selfie-ket is várják az [email protected] címre.

Az akció célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, és jelentős mennyiségű üveghulladék összegyűjtése a városban magánszemélyek, iskolai osztályok, munkahelyi közösségek bevonásával. Emlékeztetőül: május 14-én, vasárnapig lehet bedobni az összegyűjtött üvegeket és a szelfiket elküldeni. A fotók beküldői között értékes nyereményeket sorsolnak ki a verseny szervezői. A közösségek iskolai csoportok ingyenes strandolást, mozilátogatást nyerhetnek, míg a magánszemélyek között vacsorameghívások találnak gazdára. Az igazi, közösen elérhető cél azonban egy életmentő defibrillátor, amit az akciót szervező szolgáltató az összegyűjtött üvegek értékesítéséből befolyt összegből vásárol meg, és a buszpályaudvaron lesz majd elhelyezve. 

Gyűjtőhelyek találhatók a Gorkij utcai parkolóban, a Petőfi lakótelepen a szoborparkban, a Vasas pálya parkolójában, a Mikszáth Kálmán utcai víztoronynál, a Halasi és a Dózsa György utca, illetve a Nefelejcs és a Platán utca sarkán.

 

Kövessen minket a Facebookon is!