Helyi hírek 2014. június 13. 13:15

Átlépték a határt a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok székely lovasai

Átlépték a határt a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok székely lovasai
A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok Kárpát-medencei Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztiválra az ország minden szegletéből, sőt, több határon túli magyarlakta területről érkeznek lovasok nyeregben, fogaton. A leghosszabb utat a Csíkból induló székely csapat tagjai, Péter Emőke, Farkas Frigyes és Abos Zsolt teszik meg.

A lovasok május 27-én indultak útnak, hogy közel 700 kilométert megtéve megérkezzenek a Hortobágyra. A háromfős társaság június 12-én éjjel érkezett meg Székelyhídra, ahonnan június 13-án, a délutáni órákban indultak tovább. Körülbelül 18 órakor lépték át a határt Létavértesnél, ahonnan már csak 70 kilométer van hátra a rendezvény helyszínére vezető útból.

Elmondásuk szerint lovaik és ők is jól bírták a túra megpróbáltatásait, az utóbbi napok hőségét elkerülendő esténként ültek nyeregbe. A csapat egyike azon száznál is több társaságnak, akik már jelezték részvételüket a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon, melynek idei lólétszáma várhatóan minden korábbi rekordot megdönt, a szervezők 400 feletti lovas részvételére számítanak. A rendezvény fénypontjaként a résztvevő lovasok a Szent Korona felvezetésével ökumenikus istentiszteleten vesznek részt.

Mindemellett a látogatók látványos bemutatókat, izgalmas versenyeket tekinthetnek meg június 20-22. között a hortobágyi Mátai Ménes területén.

Kövessen minket a Facebookon is!