Helyi hírek 2017. május 7. 16:00

Közösségépítő szerepben a Csocsó

Képgaléria
Közösségépítő szerepben a Csocsó
Az Európai Ifjúsági Héthez kapcsolódóan (Magyarországon május 4-e 10-e között) második alkalommal rendezte meg a JAM CSOCSÓ-BAJNOKSÁGOT a Natura Hungarica Alapítvány május 6-án a Rocktárban. A rendezvény kibővült, a kezdő versenyzők mellett a haladók külön asztalnál mérték össze ügyességüket, tudásukat. Az esemény keretein belül a szervezők - a fiatalok érdeklődési köreit bővítve - megismertették az ERASMUS+ programot, annak lehetőségeit, előnyeit.

Az első verseny sikerén felbuzdulva szervezte meg a Natura Hungarica Alapítvány a második JAM CSOCSÓ-BAJNOKSÁGOT, amelyre 12 amatőr és 8 haladó csapat nevezett. Az egyesület fontos célja a közösségépítés a fiatalok körében, aminek egyik jó formája a Csocsó bajnokság – mondta el Kárpáti Rita, szervező.

- Az Európai Ifjúsági Héthez kapcsolódóan rendeztük meg újra a bajnokságot, jó visszajelzéseket kaptunk, nagy sikere volt a fiatalok körében. Az önkormányzat részéről Dorogi Ádám is részt vett a szervezésben, saját profi asztallal kibővítette a rendezvényt. A Csocsó mellett az ERASMUS+ programról információkat adtunk, tájékozódhattak a fiatalok a lehetőségekről.

Az ERASMUS+ programon keresztül a fiatalok megismerkedhetnek más kultúrákkal, ezáltal fejleszthetik személyiségüket, nyelvtudásukat és értékes tapasztalatokat szerezhetnek  – tette hozzá Kárpáti Rita.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!