Helyi hírek 2017. május 8. 09:30

Útmenti keresztet avattak Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Útmenti keresztet avattak Kiskunfélegyházán
Egy új, útmenti keresztet szenteltek meg Kiskunfélegyháza külterületén, a Kőrösi úton május 6-án. Faragó János nyugdíjas gazdálkodó fogadalmához híven egy szép kőkeresztet állíttatott saját költségén tanyája előtt. Mint mondta, élete során nagyon sok útmenti kereszttel találkozott, és megfogadta, hogyha egyszer lehetősége lesz rá, ő is állíttat egyet.

Az ünnepélyes szentelésen részt vettek a környező tanyák lakosai is, akik meghatódva álltak a kereszt lábánál, hiszen ez a feszület nem csak Faragó Jánosnak volt fontos, hanem mindenkinek, aki ezen az úton halad át nap, mint nap.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Országház alelnöke köszöntő beszédében elmondta, hogy örömére szolgál, hogy ma, 2017-ben egy új kereszt állításánál lehet jelen. Így fogalmazott: - Mindenkinek van dolga, felelőssége, feladata ebben a világban, hogy a hitünk, nemzetünk, életünk, jelenvalóságunk erősödjön!

Beszédében kitért arra, hogy voltak olyan idők történelmünk folyamán, amikor megpróbálták eltüntetni az egyházi szimbólumokat, például a kereszteket. Az alelnök véleménye szerint különösen fontos ezek megtartása a mai zavaros helyzetben.

A rendezvényen a környékbelieken kívül részt vettek a város vezetői, köztük Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek.

A keresztet Bagi Ferenc lakiteleki plébános szentelte fel. Beszédében kihangsúlyozta, hogy a környezetünkben található feszületek és keresztek kihatással vannak mindennapi életünkre. Elmondta, hogy amikor jártunkban-keltünkben észreveszünk egy-egy ilyen útmenti keresztet, megállunk, keresztet vetünk, megváltó Urunkra gondolunk.

A megjelentek elhelyezték virágjaikat és koszorúikat a kereszt tövében, melyen az alábbi szöveg olvasható:

ISTEN DICSŐSÉGÉRE, SZŰZ MÁRIA TISZTELETÉRE ÁLLÍTTATTA: FARAGÓ JÁNOS - 2017



 

Kövessen minket a Facebookon is!