Sport 2017. május 11. 09:00

Magabiztos győzelem

Képgaléria
Magabiztos győzelem
Könnyed játékkal 9-3-ra nyert hazai pályán az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I felsőházi rájátszásának 8. fordulójában május 10-én a DVTK-Vénusz ellen. A dobogós pozíciókért harcoló Astra az első félidőt 3-0-ás előnnyel zárta és Nagy Anett vezérletével kiütéses győzelmet aratott. A női futsal NB I bajnoki címét a Hajdúböszörményi TE szerezte meg, az Astra harmadik helye szinte biztosnak tűnik, de kis szerencsével a második pozíció is elérhető.

Papírforma győzelemre készült a Kész Arénában az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC, a vendég DVTK-Vénusz a felsőházi rájátszásban az utolsó, 5. helyet foglalta el.

Astra-fölényt hozott a mérkőzés, a ziccerekből Nagy Anett és Halászi Kinga hármat is gólra váltott az első játékrészben. A különbség akár nagyobbra is duzzadhatott volna, a vendégek szellősen védekezve sok hibával játszottak, a gólok mellett számtalan hazai lehetőség kimaradt. (3-0)

A fordulás után nem változott a játék képe, ugyan Halászi Kinga balszerencsés öngólját követően feljavultak a vendégek, de Mészáros Dalma és Nagy Anett találatai gyorsan lehűtötték a kedélyeket. (5-1)

Az utolsó percek Nagy Anettről szóltak, a fáradó DVTK játékosok nem tudták megállítani az Astra csatárját, aki mesterhatost ért el.

A vendégek részéről a kétgólig jutó Bernáth Csilla az utolsó percben büntetőből szépített, de ez már csak az eredmény kozmetikázáshoz volt elég. (9-3)

Könnyed győzelmével nagy lépést tett az Astra a dobogós pozíciók felé.

 

Értékelések:

Godvár Katalin (játékos, Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC)

Az első helyet sajnos már nem érhetjük el, de mindent megteszünk, hogy az ezüstérem meglegyen, ehhez a hátralévő mérkőzéseket szeretnénk megnyerni. A DVTK ellen a második félidőben döntöttük el a találkozót, Nagy Anett góljai mellett minden játékos kivette részét a sikerből. A bajnokság alakulása szempontjából kicsit csalódott vagyok, megpróbáljuk jövőre visszahódítani a címet.

 

Dombó János (vezetőedző, Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC)

Büszke vagyok játékosaimra, az idei szezonban megvédtük címünket a Magyar Kupában és dobogóért harcolunk a bajnokságban. A keret magja megmaradt erre az idényre, de minden évben 3-4 új fiatalt beépítek a csapatba. A DVTK ellen felszabadultan, könnyedén, szellemesen játszottunk, a győzelemmel a dobogós pozíciót lényegében elértük. A női futsal NB I évről-évre erősebb, mindenkit szeretnénk megverni, de az aranyérem most a Hajdúböszörménynek sikerült. Ellenük zárjuk a bajnokságot hazai pályán remélhetőleg győzelemmel.

 

Női Futsal NB I. Felső-ház 8. ford. 05. 10.

Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC – DVTK-Vénusz 9-3 (3-0)

Gólszerszők: Halászi Kinga 5. p., Nagy Anett 7. p., 20. p., 23. p., 37. p., 38. p., 40. p., Mészáros Dalma 34. p., Balázs Eszter 36. p. ill. Halász Kinga 27. p. (öngól), Bernáth Csilla 37. p., 40. p., 

 

1

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE I.

6

5

0

1

39

15

24

22

Hozott pont: 7

2

AGENTA GIRLS SZEKSZÁRD FC

7

4

2

1

25

18

7

18

Hozott pont: 4

3

ASTRA-ARTIFEX KKFHÁZA FC

6

4

0

2

23

24

-1

15

Hozott pont: 3

4

BRANDMISSION TOLNA-MÖZS

6

1

1

4

17

26

-9

9

Hozott pont: 5

5

DVTK-VÉNUSZ

6

0

1

5

13

34

-21

2

Hozott pont: 1

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!