Helyi hírek 2017. május 11. 20:30

A kézműves sörfesztivál hagyománnyá válik Kiskunfélegyházán - videóval

Képgaléria
A szervezők úgy döntöttek, hogy idén július 21-e és 23-a között a Kossuth utcán, a Rocktár előtti szakaszon rendezik meg a III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivált. A korábbi fesztiváloknak kiváló, hangulatos helyszíne volt a Kiskun Múzeum udvara, de kiderült, hogy a félegyháziak és vendégeik szeretik a kézműves söröket, és keresik az újdonságokat. A múzeum udvara már szűkösnek bizonyult, ezért kellett tágasabb, új helyszínt keresni – mondta el Ónodi Árpád főszervező, a május 11-én megtartott sajtótájékoztatón.

Az új helyszín előnyei közé tartozik az is, hogy rossz idő esetén a Rocktár termei védelmet nyújtanak az esőtől, és a sörkedvelő ínyencek zavartalanul kortyolgathatják kedvenc italaikat, miközben a szórakoztató programokat is élvezhetik. Az érdeklődőknek érdemes vásárolni egy „sörútlevelet”  is, hiszen ez lehetővé teszi számukra, hogy ingyenesen végigkóstolják mind az ötven kézműves sörterméket, amelyet  kínálnak a fesztivál ideje alatt – tette hozzá Ónodi Árpád.

A fesztivál szakmai vezetője, Tóth Miklós arról adott tájékoztatást, hogy a fesztiválon csak magyar kézműves sörökkel lehet találkozni. Ezek közül 25 félét csapolva, korsóban vagy pohárban szolgálnak ki, de a palackozott termékek is jelen lesznek. Az extrém sörök sem maradnak ki a kínálatból, ilyen lesz például a „csülkös sör”. A fesztiválon bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a „gerilla sörfőzőknek”is, akiknek ugyan nincs gyártó sörfőzdéjük, de fantáziájuk határtalan, és házi körülmények között kitűnő nedűket készítenek. Sörfőző tudományukat is hajlandóak lesznek megosztani az érdeklődőkkel, és minden napon lesz „Töltsd magad” akció, amelyen próbára teheti mindenki magát sörpalackozásból.


A III. Kiskunfélegyházi Kézműves Jótékonysági Sörfesztivál programja:

Július 21-e, péntek
16:00 Kapunyitás
17:00 Töltsd magad! – önkiszolgáló sörpalackozás
18:00 Kézműves sörök versenye
19:00 Rocktábor zárókoncert
20:30 Sörverseny eredményhirdetés
21:00 Gangara blues
22:00 Il Gatto Nero Brass Quintet

Július 22-e, szombat
10:00 Sörfőzés bemutató
10.30 Indul a barbecue
11:00 Házi sörfőzők bemutatkozása
12:00 „Sörlovagok” csapatversenyek
14:00 Sörkirály, Sörkirálynő választás
17:00 Töltsd magad! – önkiszolgáló sörpalackozás
17:30 Barbecue előadás és kóstoló
18:00 Fusion Art jazz
19:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar
20:00 Sörkirály, Sörkirálynő és Sörlovagok eredményhirdetés
21:00 A Láma Dalai reggae & ska
23:00 Huckleberry Guys blues

Július 23-a, vasárnap:
10:00 – 17:00 Ingyenes „Lépj Közelebb Roadshow” a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesületével: handbike bemutató, esélyegyenlőségi akadálypálya, csoportbemutatók és játékok, erőember bemutató, véradás, koncertek, kiállítások és interaktív előadások, „Hétköznapi Hősök” esélyegyenlőségi díjátadó.


Állandó programok: Gasztrosétány, sörkorzó, söralapanyag mustra, sörshop, sörútlevél, sörfilmek

Gyermekprogramok: Labirintus, ágyúmászás, mesekuckó, lovaskocsikázás, kézműveses foglalkozások, rajzpályázat és kiállítás.

Támogatás: 1.000 Ft (péntek + szombat) – 10 év alatt ingyenes.

 

Kövessen minket a Facebookon is!