Helyi hírek 2017. május 12. 11:00

Vasárnap lesz az országos mazsorett fesztivál

Képgaléria
Vasárnap lesz az országos mazsorett fesztivál
Idén 19-dik alkalommal rendezik meg Félegyházán a Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált. A május 14-dikére meghirdetett rendezvény – amely egyben a Városalapítók Hete programsorozatot is útjára indítja – ezúttal is a Kossuth utcai felvonulással veszi kezdetét délután fél 3-kor. A három fúvószenekar és a 16 mazsorett együttes színpompás felvonulásában azonban csak akkor gyönyörködhetünk, ha ezt az időjárás is lehetővé teszi. Ellenkező esetben a versenyzők 3 órára a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokába várják a lelkes félegyházi közönséget.

 

A program részleteiről Jankovszki Zoltánnét Andrea elmondta, hogy a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar mellett itt lesz a Kiskőrösi és a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, továbbá az egri, a kiskőrösi, a soltvadkerti és a vajnai mazsorett együttesek is eljönnek, hogy a félegyházi lányok mellett megmérettessék produkciójukat a szakmai zsűri és a leles nagyérdemű előtt.

A színpompás Kossuth utcai felvonulás ezúttal a polgármesteri hivataltól tart majd az állomás irányába, ugyanis az időjárási előrejelzések figyelembevételével az általában szabadtéren megtartott rendezvényt beviszik a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokába.

Az országos mazsorett fesztivál szakértő zsűrijét a Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség tagjai alkotják, a rendezvényt megtiszteli jelenlétével a szövetség tiszteletbeli elnöke, Dohos László nyugalmazott ezredes is. Mint azt Jankovszki Zoltánné elmondta, már több hónapja folyik a szervezés, amihez nagy segítséget kaptak a szülőktől és az önkormányzattól is. Az idei fesztiválnak az is különleges hangulatot ad majd, hogy helyben készült tárcsán sült húsokkal és palacsintákkal is várják a közönséget. Még egy érv, amiért érdemes ellátogatni vasárnap délután a mazsorett találkozó helyszínére.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!