Helyi hírek 2014. június 14. 11:06

Belekóstolni a lovassportba

Képgaléria
Belekóstolni a lovassportba
Nagy hírverés nem volt körülötte, de a 7-15 éves gyerekek közül sokan tudták, hol érdemes eltölteniük a szombat délelőttöt.

Igazi pontozóbírák előtt próbálhatták ki a versenyzést mindazok az amatőr- és hobbilovasok, akik kilátogattak a Félegyházi Mezőgazdasági Szakképző Iskola Tangazdaságába.

– Elsősorban a 7-15 éves korosztályra számítottunk, egy kis rutinszerzésre, a pálya és a nehézségi fokozatok megismerésére, vagy éppen egy barátkozásra a lovakkal – mondta el a Közlönynek Bakos Katalin szaktanár. – Versenyszerű edzésnek nevezhetjük, ám kezdők is megtapasztalhatják, milyen érzés az akadályokra és bójákra koncentrálni, amikor a pálya útvonalát is észben kell tartani, és minden tévedésért hibapont jár.

Meghatározott sorrendben követték egymást lovak és lovasok, a szakértő zsűri minden versenyzőt felállva köszöntött.

– Aki ült már lovon, de az egészen kezdőknek is felejthetetlen élmény végigmenni az akadályok között, még akkor is, ha azokat nem kell mindenkinek átugratnia. Ugyanakkor a saját tanulóinknak egy gyakorlási lehetőség, segít a vizsgára felkészülésben.

A MEZGÉ Tangazdaságában először tartott megmérettetés – versenyszerű edzés – végén a résztvevők elismeréseket vehettek át.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!