Helyi hírek 2017. május 14. 09:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Húsvét ötödik vasárnapja - 2017. május 14.

1. Vasárnap délután 6 órakor kezdődik a Rózsafűzér társulat összejövetele.

2. Májusban minden nap az esti szentmise előtt ½ 7-kor kezdik a lorettói litániát a Szűzanya tiszteletére.

3. Hangverseny lesz az Ótemplomban május 17-én, szerdán délután 5 órakor. Tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatóak.

4. A filmklub következő vetítése pénteken este a szentmise után lesz a plébánián.

5. A Betánia közösség május 20-án, szombaton a pálosszentkúti kegyhelyen regionális karizmatikus találkozót, lelki napot tart, melyre szeretettel hív minden érdeklődőt. Részletek a kifüggesztett plakáton.

6. Jövő vasárnap délelőtt ½ 11-kor tartja ezüstmiséjét a templomban Dósai Attila piarista atya, aki 25 évvel ezelőtt itt tartotta első miséjét. Kérik a kedves híveket, minél többen menjenek el, vegyenek részt az ezüstmisén.

7. Május 22-e a magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Kérik, hogy adójuk 2 x 1 százalékával támogassák a Katolikus Egyházat és a Fülöp Atya Alapítványt vagy az Egyházmegyei Karitászt. Adószámok az újságos asztalról elvehetőek. 

8. Egyházközségi majálist szerveznek május 27-én, szombaton a Hittanyán. Akik szeretnének részt venni, jelentkezzenek a plébánián. Ebédet biztosítanak, de innivalót és evőeszközt mindenki vigyen magával.

9. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondtatni, menjenek be a plébániára.

10. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be az egyházi adót a plébánián vagy postai csekken, amelyek az újságos asztalról elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, nyugdíjasok esetében 3000 forint évente.




 

Kövessen minket a Facebookon is!